Erzurumlu Anneler Kep Fırlattı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 14.04.2016 08:08:00
Erzurum'da uygulamaya konulan "Anne Üniversitesi", ikinci mezunlarını verdi.
Erzurumlu Anneler Kep Fırlattı

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum'da, okul çağında çocuğu olan annelerin bilgi ve birikimlerinin güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan "Anne Üniversitesi", ikinci mezunlarını verdi. Diplomalarını alan anneler, kep fırlatarak geleneğe ayak uydurdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi ile merkez Yakutiye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Anne Üniversitesi', ikinci mezunlarını verdi. Yaşları 35 ile 60 arasında değişen 52 anne, belediyenin sosyal tesislerinde düzenlenen törenle mezuniyet diplomalarını aldı.

3 AY EĞİTİM GÖRDÜLER

Proje kapsamında annelere 3 aylık eğitim sürecinde, çocuk ve aile ilişkileri, sağlıklı evlilik ve kadın hakları gibi eğitimler verildi. Yakutiye Belediyesi Esma Park'ta düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, annelik görevinin asla önemsiz bir müessese olmadığını söyledi. Koçak, " Çocukların yetiştirilmesi ve aile yuvasının devamında anneler önemli unsur. Çocuklar dünyaya geldikleri andan itibaren annelerinin ellerinde hamur şeklinde olgunlaşarak önümüze çıkıyor. Dolasıyla annelik müessesinin, bugün üniversite mezunu semboliğiyle ortaya koymuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise projenin amacına ulaştığını belirterek, belediye olarak bundan sonra da sosyal projelere ağırlık vereceklerini dile getirdi. Anne üniversitesi mezunları adına konuşma yapan Yasemin Yıldız ise mezun olduğundan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirerek, "Birçok konuda eğitim aldık. Doğru bildiğimiz bir çok şeyin yanlış olduğunu öğrendik. Üniversite mezunu olmak bir hayaldi gerçek oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ANNELERİN KEP FIRLATMA MUTLULĞU

Başlarında kepleri, kara çarşaf ve pardösü üzerine giydikleri cübbeleri ile mezuniyet belgelerini alan 52 anne, pasta kesip kep fırlattı. Mezun olan annelerin çocuklarının da katıldığı törende, Anne Üniversitesi mezunları, diploma töreninin yapıldığı salonun bahçesine çıkarak açık havada kep fırlattı. Çocuklarının mezuniyetinde gördükleri kep fırlatma duygusunu bu kez kendileri yaşayan anneler, muhteşem bir duygu olduğunu dile getirdiler.

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler