Erzurumlu İdil'den eğitiminde dünya çapında başarı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 24.05.2021 19:54:00
ISEF'te, Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilsem öğrencisinin 1 projesi Dünya 4'üncüsü oldu.
Erzurumlu İdil'den eğitiminde dünya çapında başarı

Sinan AYDIN'ın  -ÖZEL- haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM
"TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması"nda derece yaparak Erzurum eğitim camiasını gurulandıran ekip, bu kez dünya çapında Oscarlık bir başarıya imza attı. TÜBİTAK şampiyonu öğrenci İdil Büyükgölcigezli ve Danışman Öğretmenleri Dr. Okan Tarık Kömesli ve Şengül Tuğba Özeken Berber, Dünyanın en büyüğü, en prestijli yarışması olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı ISEF'te dördüncü olarak Dünya derecesi elde etti.
 
 
DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ SEÇİLDİ
 
 
Erzurum Remzi Sakaoğlu BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezi) öğrencisi İdil Büyükgölcigezli ve Danışman Hocaları Prof.Dr. Okan Tarık Kömesli ve Bilsem Öğretmeni Tuğba Şengül Özeken Berber'in "Çevre Mühendisliği" projesi, alanında büyük ödülü almaya hak kazanarak, dünyanın proje yarışmaları bakımından Oscar’ı olarak nitelenen en prestijli yarışması olan ve ABD’de düzenlenen ISEF’de, SPIE özel ödül kategorisinde ''dünya dördüncüsü'' seçildi.  Bu başarı, Erzurum eğitim camiasını büyük bir sevince boğdu. Erzurum Milli EğitimMüdürlüğü, ''Öğrencilerimize, danışman öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimizin ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.'' dedi. 
 
 
ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI
 
 
Açıklamada şöyle denildi: İdil Büyükgölcigezli ve Danışman Hocaları Prof.Dr. Okan Tarık Kömesli ve Bilsem Öğretmeni Tuğba Şengül Özeken Berber, ABD'de düzenlenen ve öğrenci yarışmalarının Oscar'ı olarak kabul edilen dünyanın en büyüğü ve en prestijlisi olarak nitelenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda, TÜBİTAK tarafından ISEF'te ülkemizi gururla temsil etti. 78 ülkeden 22 kategori ve yaklaşık 1800 öğrencinin katıldığı Dünyanın en büyüğü, en prestijli yarışması olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı ISEF'te, TÜBİTAK tarafından Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilsem merkezimizi temsil etti ve 1 projemiz Dünya Derecesi elde etti. Öğrenci İdil Büyükgölcigezli ve Danışman Öğretmenleri Dr. Okan Tarık Kömesli ve Şengül Tuğba Özeken Berber'in "Çevre Mühendisliği" projesi alanında BÜYÜK ÖDÜLÜ almaya hak kazanarak Dünya Dördüncüsü oldu. Öğrencimize, danışman öğretmenlerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz..
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler