ESTP’den El Bab’a “Erzurum” Mührü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 02.10.2018 10:05:00
Teröristlerden temizlenen Suriye’nin El Bab şehrine Erzurum damgası vuruldu.
ESTP’den El Bab’a “Erzurum” Mührü

RADARHABER / ERZURUM
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Fırat Kalkanı” operasyonu ile teröristlerden temizlenen Suriye’nin El Bab şehrine Erzurum damgası vuruldu. Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından El Bab’da yaptırılan okula Erzurum Ortaokulu adı verildi. Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) takdir toplayan bir çalışmaya daha imzasını attı. ESTP, Suriye’nin El Bab şehrinde, bombardımana tutulmuş bir binayı onararak okula dönüştürdü. Bin öğrencinin eğitim öğretim görmeye başladığı okula ise, Erzurum Ortaokulu adı verildi. Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonuyla terörist tüm unsurlardan temizlenen Suriye’nin El Bab kentinde yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Bu sürece Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak katkı sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. El Bab’da gündelik yaşamın giderek normale dönmeye başladığını ve yeniden yapılanma sürecinin hızla devam ettiğini anlatan Güvenli, ESTP olarak bu yapılanma sürecine kendilerinin de eğitim alanında destek olduklarını ifade etti. Suriye’nin El Bab kentinde yaptırılan okulla ilgili süreci anlatan Başkan Güvenli, “El Bab Meclis Başkanlığı, Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak bizlerden kente okul yaptırmamızı talep etti. Biz de, ESTP çatısı altında faaliyet gösteren ilgili STK temsilcilerimizi El Bab’a gönderdik. Yaptığımız ön inceleme sonucunda bombardımana tutulmuş olan enkaz halindeki bir binayı okula dönüştürmeye karar verdik. Tüm mali giderlerini ESTP olarak karşıladığımız bu binayı sonuç itibariyle eğitim öğretime açtık ve adına da “Erzurum Ortaokulu” adını verdik” diye konuştu. 
 
 
 
 
Bin öğrencinin sabah ve öğle grupları halinde eğitim öğretim gördüğü El Bab’daki Erzurum Ortaokulu’na giden ve öğrencilerle bir araya gelen Güvenli, beraberinde ESTP’nin diğer yetkilileriyle birlikte çeşitli temaslarda da bulundu. Erzurum’da geçtiğimiz yıllarda Palandöken Kaymakamlığı ve Erzurum Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunan Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer’in de katıldığı El Bab ziyaretinde AFAD Bilgi ve Haberleşme Daire Başkanı İrfan Keskin, Gaziantep AFAD İl Müdürü Bekir Şen’le Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı hazır bulundu. 
ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum Ortaokulu’nun El Bab’da hizmet vermeye başlamasında emeği geçen ESTP çatısı altındaki STK’ların temsilci ve yetkililerine teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Millet olarak bizler tarihin her döneminde gittiğimiz her yere sevgi götürdük, barış götürdük ve ilim götürdük. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörden arındırdığı El Bab’a bir eğitim yatırımı kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaldı ki, El Bab halkı da, Türk askeri sayesinde kavuştuğu huzur dolayısıyla Türkiye’ye ve Türk insanına çok özel bir ilgi gösteriyor, sevgi besliyor. Bunu da bizzat görüp yaşama fırsatı bulduk. Katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen ve Sayın Şenol Esmer Valim olmak üzere emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler