ETÜ yeni işbirliği protokolü imzaladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 25.03.2014 12:50:00

RADARHABER / ERZURUM
Dünya Üniversitesi olma hedefinde emin adımlarla ilerleyen Erzurum Teknik Üniversitesi Kazakistan’ın saygın üniversitelerinden Ahmet Yesevi ve Kazak Amerikan Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. 
 
ULUSLARARASI AÇILIM
Kurulduğu kısa süre içerisinde önemli atılımlar yapan Erzurum Teknik Üniversitesi dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’nin saygın üniversiteleri olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği protokolleri imzalayan ETÜ bununla yetinmeyip dünyanın dört bir tarından üniversitelerle de iş birliği yapıyor. The College of Saint Rose, Indus University, University Putra Malaysia, Osh State University, KIIT University, Internationel University of Kırgızistan, The Islamia University of Bahawalumpur, University of Swat, Comsats Institute of Information Technology, Bahria University Üniversitelerinden sonra Kazakistan’da bulunan Ahmet Yesevi ve Kazak Amerikan Üniversitesiyle de iş birliği protokolü imzaladı.
 
YAYLALI: ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, yurt içinde ve yurt dışında bir çok üniversite ile araştırma ve eğitim alanında imzalanan bu protokollerin son derece önemli olduğunu belirterek, “ Üniversitemizin kurarken bir hedef belirlemiştik, bu hedef sadece Türkiye genelinden değil yurt dışından lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kabul eden, Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi ile ciddi bilim üreten Türkiye’nin ve dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer alan bir üniversite olma hedefiydi. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
 
KAMPÜS İNŞAATI SÜRECİ HIZ KAZANACAK
İnşaat sezonunun başlamasıyla birlikte, kampüs alanı içerisinde hummalı bir çalışmanın başlayacağına da dikkat çeken ETÜ rektörü Prof Dr. Muammer Yaylayı, mahkeme kararının lehimizde sonuçlanması üzerine, birçok fakülte binasının ve Rektörlük binasının ihale süreçlerinin tamamlandığını belirterek, “ETÜ kampüs alanında sezon itibariyle; tabirimi hoş görün mantar biter gibi binalar fışkıracak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Rektörlük, bin 500 kişilik öğrenci yurdu, lojmanlar hepsinin inşası başlayacak. Kısa sürede kampüs alanındaki ilerlememizi tamamlayacağız” dedi.
Etiketler : Erzurum, Kazakistan, ETÜ, yıldız,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler