ETÜ'nün ormanına fidan dikimi yapıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 18.05.2015 16:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından, Erzurum Teknik Üniversitesi Yerleşkesi'nde oluşturulan 'Kent Konseyi Hatıra Ormanı'na fidan dikimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Çakmak, Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Kent Konseyi yürütme kurulu ve üyeleri, çok sayıda akademik personel ve öğrencinin katılımı ile ETÜ Yerleşkesi'ndeki Kent Konseyi Hatıra Ormanı'na 5 bin fidan dikildi.Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kent Konseyi Hatıra Ormanı fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kent Konseyi'nin güzel bir birliktelikle Erzurum için en hayırlı çalışmalardan birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Ağaç dikiminin hem dünya, hem de ahiret için en hayırlı çalışmalardan biri olduğuna vurgu yapan Tavlaşoğlu, "Şehrimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için ETÜ Yerleşkesi'ndeki Kent Konseyi Hatıra Ormanı'na fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu fidanlar Erzurum'la beraber büyüyecekler." dedi. Tavlaşoğlu konuşmasında, Peygamber Efendimiz (SAV)'in, 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile bugün elinizdeki fidanı dikin.' hadis-i şerifini de hatırlattı. Kent Konseyi'nin yeni olmasına rağmen Erzurum'da çok güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Tavlaşoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen tarafından Kent Konseyi'nin getirdiği her teklife her türlü destek verilmekte." diye konuştu. Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Hatıra Ormanı oluşturulması için yerleşkelerindeki alanı açmaları münasebetiyle ETÜ yönetimine de teşekkür etti.
Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt da konuşmasında, yemyeşil bir Erzurum için gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in çalışmalarına destek vermek amacıyla ETÜ Yerleşkesi'nde Kent Konseyi Hatıra Ormanı oluşturduklarını vurguladı. Desteklerinden dolay Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'e ve Orman Bölge Müdürü Çetiner'e teşekkür eden Bozkurt, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından Dutçu Mahallesi'ne de 5 bin adet çam fidanı dikimi yapılacağını belirtti.

Konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tavlaşoğlu, Kent Konseyi Başkanı Bozkurt, ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Çakmak ve Orman Bölge Müdürü Çetiner beraber çam fidanı dikerek ve can suyu döktüler. Hatıra Ormanı'na, Kent Konseyi üyeleri, akademik personel ile öğrenciler tarafından 5 bin fidanın dikimi yapıldı. 

Etiketler : Erzurum, orman, konsey, yerleşke,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler