Final Dergisi Dershaneleri temel lise oluyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 02.03.2015 08:44:00

RADARHABER / ERZURUM
Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin liselere dönüşme programı sürecinde Erzurum Final Dergisi Dershaneleri de Temel Lise’ye dönüşme kararı aldı. Dershanenin kurucu müdürleri Murat Ertaş ve Mehmet Yıkılmaz konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu süreç ve Temel Lise’ler konusunda bilgilendirdiler. 
Basın toplantısında Mehmet Yıkılmaz, Temel Lise’leri Final’in 35 yıllık başarı yolculuğunun yepyeni bir etabı olarak nitelendirdi. Yıkılmaz’ın açıklaması şöyle:
“Erzurum’da binlerce insan yetiştirdik. Ülkemizin dört bir yanında en önemli, en kutsal, en güzel makamlarda Finalliler var. Yolu Final Eğitim Kurumları’ndan geçmiş nice bilim insanı var. 35 yılda eğitimde destan yazdık. Şimdi bu destan yeni bir ruhla devam edecek. Final 35 yıllık başarısını Final Liselerine dönüşerek sürdürüyor. Gürcükapı ve İstasyon Caddeleri’ndeki her iki şubemiz de Temel Lise oluyor. Gürcükapı şubemiz velilerden gelen talep üzerine kız öğrenci ağırlıklı, İstasyon Caddesi’ndeki şubemiz karma eğitim veren lise olacak.”Gürcükapı Final’in müdürü Murat Ertaş ise, dershanelerin olmadığı bir sistem de Temel Liselerin öğrenciye hem okul hem dershane eğitim vereceğini belirterek sınav ve hayat başarısı için Temel Liselerin çok önemli alternatif olduğunu ifade etti. Ertaş, Temel Liseler konusunda kamuoyunun merak ettiği birçok konuya açıklık getirdi. Ertaş’ın açıklamaları şöyle:“Erzurum’da Final Liseleri’nde ikili eğitim vereceğiz. Haftada Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı gibi temel derslerden 27 saat aktif ders vereceğiz. Öğrencilerimizi hem sınavlara hem hayata hazırlayacak bir eğitim anlayışımız var. Temel liselere gelen öğrencilere de Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarını ücretsiz verecek. Ayrıca 35 yıllık Final tecrübesiyle 9, 10, 11 ve 12. sınıftaki her öğrencimize vereceğimiz Final ders ve soru kitapları üzerinden konuları pekiştireceğiz. Her ay öğrencinin bilgi ve öğrenme düzeyini ölçecek konu kontrol sınavları yapıp öğrencilerle birebir ilgileneceğimiz eğitim programlarımız hazır. Temel Lise ücretleri, dershane ücretlerinden biraz fazla. Eğitim verilen ders ve gün sayısı dikkate alındığında lise ücretleri aslında dershane ücretlerinden daha düşük. Burada tek handikap Milli Eğitim Bakanlığı’nın Temel Liselere verdiği sınırlı kontenjan. Her sınıfa (9, 10, 11 ve 12. Sınıfa) toplam kontenjanın ancak yüzde 30’u kadar öğrenci alabileceğiz. Yani tek oturumda 200 öğrenci alan bir lise her sınıfa en fazla 60’ar öğrenci alabilecek. Bu nedenle Temel Lise düşünen velilerin kayıt yaptırmakta acele etmeleri gerekir. “
Etiketler : Erzurum, dershane, final, mile,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler