Genç öğrenciye en kutsal ders!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 29.08.2013 12:27:00
BESYO 4. Sınıf öğrencisi Şebnem Saydın, özel rehabilitasyon merkezlerindeki öğrencileri eğitecek.
Genç öğrenciye en kutsal ders!

RADARHABER / ERZURUM 

Atatürk Üniversitesi BESYO öğretmenlik bölümü 4. Sınıf öğrencisi Şebnem Saydın, özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrencilere hizmet için kolları sıvadı. Genç öğrenci, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında özel  eğitim gerektiren öğrencilere spor eğitimi vererek, alacağı notlar sayesinde sınıfını geçmeye çalışacak.

ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİ

Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şirinkan, öğretmenlik 4. Sınıf öğrencilerinden Şebnem Saydın’a sınıf geçme notu olarak çok önemli bir görev verdi.Saydın, özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrencilere vereceği spor eğitiminde başarılı olup sınıfını geçmeye çalışacak. BESYO’da Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi programı çerçevesinde kolları sıvayan Şebnem Saydın, Özel Paylaşım Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencilere spor eğitimi verecek. Saydın, futbol, bireysel beden eğitimi dersi, çocukların bedensel ve sosyal psikolojik olarak gelişimini sağlayacak hareketleri öğretecek. Saydın, bu hareketleri ne kadar kısa sürede ve başarılı bir şekilde özel eğitim alan çocuklara öğretebilirse, sınıf geçme notunu yükseltecek.

BÜYÜK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi işbirliği ile yapılan organizasyonda yaz dönem dersi olan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında büyük bir dayanışma örneği yaşanıyor. BESYO Öğretmenlik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Şebnem Saydın, fizyoterapist uzmanları ve okulun sınıf öğretmenlerinin yardımları ile çok başarılı ve yararlı bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Saydın, “Buradaki eğlenceli çalışmalarımız neticesinde, öğrencilere motive edici ve destekleyici programlar uyguluyoruz. Öğrencilerin günlük ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda plan programlar yaparak, sportif ve sosyal faaliyetler yapıyoruz” dedi.

KOÇOĞLU DA FUTBOL TAKIMI KURACAK

Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinden Yılmaz Koçoğlu’nun da özel eğitim alan öğrencilere salon sporlarında kurslar vereceği ve birde futbol takımı kuracağı belirtildi. Sınıf geçme dersi olarak Topluma Hizmet Uygulamaları Dersini seçen Şebnem Saydın, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şirinkan’ın direktifleri doğrultusunda futbol, jimnastik, basketbol, badminton gibi spor dallarında bedensel ve fiziksel gelişim uygulamaları yaptıklarını belirtti. Saydın, Şirinkan’a da kendisine insan odaklı bir dersi sınıf geçme dersi olarak vermesinden dolayı teşekkür etti. Saydın, bu uygulama sayesinde çocukluk döneminde bulunan bireylerin oyun, müzik ve dans becerileri ile öğrenimlerini hızlandırmak amacıyla uygulama eğitimi verdiklerini de sözlerine ekledi.(Pusula Gazetesi)

 

    

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler