
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Hattat Hasan Çelebi’nin büyük başarısı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EĞİTİM Haberleri | 06.01.2017 12:04:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 23 ve 24 Kasım'da düzenlenen birinci dönem ortak sınav sonuçları "e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi" üzerinden açıklandı. Açıklanan TEOG sonuçlarına göre; Oltu Hattat Hasan Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ilk yılında ilçe birincisi oldu. İlçe genelindeki 9 ortaokuldan 473 öğrencinin girdiği TEOG sınavında ilk kez TEOG sınavına giren Hattat Hasan Çelebi İmam Hatip Ortaokulu yüzde 71 ortalama ile büyük bir başarıya imza attı. Elde ettiği yüzde 71’lik oranla Türkiye ortalaması olan 58,3 ve Erzurum ili ortalaması 55,2’nin üzerinde büyük bir başarı yakalayan Oltu Hattat Hasan Çelebi İmam Hatip Ortaokulu alkışı hak etti.
Bu arada Oltu’daki ortaokullar 2015-2016 yılında yapılan TEOG sınavlarında ilçe genelinde elde ettikleri 62,8 ortalamanın bu yıl üzerine çıkarak 65,3’lük bir ortalamaya ulaştı. Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, “Ayrıca imam Hatip ortaokulu ilçede yüzde 71 başarıyla ilçe 1.si olmuştur. Bu başarıda büyük katkısı olan öğretmen arkadaşlarımı, velilerimizi ve öğrencilerimi tebrik ediyorum. Rabbim başarımızı daim etsin inşallah” dedi.
Okulunun ilk kez girdiği TEOG sınavında yüzde 71 gibi bir ortalama yakalamasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Hattat Hasan Çelebi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yasin Dursun “Okulumuz öğrencileri ilk kez bu sınava girdiler. İlk sınavda ilçe genelinde birinci olmak bizim için büyük bir gurur vesilesi oldu. Emeği geçen okulumuz öğretmen, idareci, öğrenci ve velilerimizi kutluyorum.” diye konuştu.
En Son Haberler
-
Atatürk Üniversitesinden TÜBİTAK’a 1141 proje başvurusu
Bu yıl toplam 1141 proje başvurusu ile önemli bir başarıya imza atıldı.
-
Atatürk Üniversitesinden küresel başarı
Atatürk Üniversitesi, disiplinlerarası bilim sıralaması dünya 159’uncusu oldu.
-
Küresel Üniversite hedefine Romanya’dan güçlü destek
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Romanya’da önemli temaslarda bulundu.
-
Bilim dünyası Atatürk Üniversitesi'ni konuşuyor
Prof. Dr. Hasan Türkez, Science’ta Küresel "Pan-Disease Atlas" yayınında
-
Atatürk Üniversitesi yeni yönetimiyle zirveye koşuyor
yeni dönem; mali başarı, kurumsal şeffaflık ve akademik atılımlarla şekilleniyor.
-
Atatürk Üniversitesi dünya sıralamasında ilk 1000’de
Times Higher Education (THE), 2026 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralamasını açıkladı.
-
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi tescillendi
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi, tarihinde ilk kez "tam akreditasyon" ile tescillendi.
-
Atatürk Üniversitesinden DUS'ta büyük başarı
Diş Hekimliği Fakültesi, DUS'ta elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
-
Atatürk üniversitesi "Spor dostu kampüs" unvanı aldı
Hacımüftüoğlu, sertifikasını, Bakan Bak, YÖK Başkanı Özvar ve Erdoğan’ın elinden aldı
-
ATAUNİV’den akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi, kalite odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı.





