Kardeş okula tamir ve tadilat yaptılar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 07.11.2016 11:01:00
Oltu Yasin Haşimoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Züleyha Daylan Açışlı...
Kardeş okula tamir ve tadilat yaptılar

RADARHABER / ERZURUM
 
Oltu Yasin Haşimoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Züleyha Daylan Açışlı, kardeş okul olarak seçtikleri Yusufeli ilçesi Pamukçular 70. Yıl İlkokulundaki öğrencilere sırt çantası ve kırtasiye malzemesi desteği verdiler. Okul öğretmenleri tarafından karşılanan sırt çantası ve kırtasiye malzemeleri Yusufeli ilçesi Pamukçular 70. Yıl İlkokuluna götürerek öğrencilere kendi elleriyle dağıttılar.
Bu arada Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri de “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Yusufeli ilçesi Pamukçular 70. Yıl İlkokulunda tadilat ve onarım çalışması yaptı.
Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Açışlı idaresinde Yusufeli ilçesi Pamukçular 70. Yıl İlkokuluna giden öğrenciler okulun tüm dış kısmını boyarken anasınıfı dahil 5 sınıftan oluşan okulun iç cephe boyası, kapı ve pencerelerin boyanması, sıraların zımparasının yapılarak verniklenmesi, her sınıfa birer kitaplık konulması, sınıflara ikişer adet pano konulması, sınıfların pencerelerine perde takılması gibi bir çok faaliyete imza attılar. 
 
 
Anasınıfına halı döşeyen üniversiteli gençler, okul bahçesindeki çeşmeyi tamir etmeyi de ihmal etmediler. Bu çalışmaları yaparken Oltu ilçesi Yasin Haşimoğlu İlkokulunun da kardeş okul olarak Pamukçular 70. Yıl İlkokuluna destek olmak istediğini belirten Açışlı, “Sağolsunlar Yasin Haşimoğlu İlkokulu da bu okuldaki öğrencilere çantalar içerisinde kırtasiye malzemeleri hediye ettiler. Bu anlamlı çalışmamıza katkı sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
Çalışmayı TOVAK Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Sibel Açışlı, “SOVAK Vakfı kendisi destekçisini buluyor ve bu tür çalışmalara destek oluyor. Bu destek sayesinde bizlerde işgücü satın almadan imece usulüyle veliler, öğretmenler, köy halkı ve öğrencilerin yardımıyla tüm bu çalışmaları yapıp okulu teslim ediyoruz” şeklinde konuştu. Yusufeli ilçesi Pamukçular 70. Yıl İlkokulunda tadilat ve onarım çalışmalarına katılan Artvin Çoruh Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Soner Kar ve Merve Yıldız, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında iştirak ettiği faaliyetten ötürü son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Büyük bir keyif içerisinde çalışmaları tamamlayan üniversiteli öğrenci ve veliler, heyecanlarını minik öğrencileriyle paylaştı. Çalışmalar sonrası minik öğrencilerle bir araya gelen üniversiteli gençler, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı, onlarla doyasıya sohbet etti.
Pamukçular 70. Yıl İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Zeynep Doğancı, “Artvin’den gelip okulumuzu boyayan abi ve ablalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Bu arada okulun girişine asılan içiçe el resmi olan bir pano asan Yrd. Doç. Dr. Sibel Açışlı, “Bu panoda içiçe el resmi ile yaprakları olmayan bir ağaç resmi var. Bu çalışmada her dönem gittiğimiz okulda onarım ve tadilat çalışmalarına bizzat katılan okulun yenilenmesinde emeği geçen herkes parmağını bir boyaya batırarak parmak izini bırakıyor. Bizler de bunu okula asaraktan bir hatıra bırakıyoruz” dedi.
Öte yandan Pamukçular 70. Yıl İlkokulu Müdürü Sacit Aksöz ise okulun yenilenmesini gerçekleştiren tüm ekibe teşekkür ederken duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aksöz, ayrıca okulun tadilatında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere birer teşekkür belgesinin yanı sıra Yusufeli ilçesini tanıtımına yönelik dergi ve şiir kitabı hediye etti.
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler