Kız çocukları okula

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 16.06.2013 01:51:00
Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi kapsamında Erzurum’da "Eğitim Geleceğim" Konferansı yapıldı.
Kız çocukları okula

RADARHABER / ERZURUM 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi kapsamında Erzurum’da "Eğitim Geleceğim" Konferansı yapıldı. 
Erzurum Palan Hotel’ de düzenlenen konferansa, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Naci Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Prof. Dr. Mustafa Ağırman ve çok sayıda daire amiri, veli ve öğrenci katıldı.
Konferansta konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum’da kız çocuklarının ortaöğretim örgün eğitimde yüzde 55 civarında olan okullaşma oranının, zorunlu eğitimden sonra açık öğretimin eklenmesiyle şu anda son kayıtlarla yüzde 92´ye çıktığını belirterek hedeflerinin, yüzde 55 olan okullaşma oranını Türkiye ortalamasına çıkarmak olduğunu vurgulayan Bilge, "TÜBİTAK proje yarışmalarında 69 proje üreterek 12´inci olan Erzurum, bu yıl ürettiği projelerle Türkiye ikincisi olmuştur" dedi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, Erzurum´da erkeklerin yüzde 94’ünün kızların ise yüzde 92’sinin eğitime kazandırılmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti: "Bütün bunlara rağmen bu rakamın yüzde 100´e ulaşması lazım. Bu çağda okuma yazma bilmeyen bir genç kızımızı, bir erkek evladımızı doğrusu ben düşünemiyorum. Bunun yolunu da mutlaka velilerle beraber bizler bulmak zorundayız. Bunda da en çok görev o köyün muhtarına, imamına, öğretmenine düşüyor. " dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Aşkale Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Şeyma UNUS yaşamından bir kesit paylaştı.Ailesinin okula göndermek istemediğini ve ağabeyinin çabalarına rağmen ikna edemediğini belirterek, "Okulun başlamasına 3 ay vardı. Kız çocuğu olduğum için ve tarladaki işler için okula göndermedi. Ağabeyim okumamı çok istiyordu, sürekli destek oldu. Şu an okuduğum okuldaki öğretmenlerim köye gelerek ailemi ikna etti. Çok şükür ki artık hayallerimi gerçekleştirebileceğim" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın velilere mesajını içeren video sunumlarının ardından öğrenci velilerinin sorularını yanıtlayan Bilge, Erzurum’ un eğitim seviyesinin bu denli yükselmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Erzurum Palan Hotel’ de gerçekleşen program verilen öğle yemeğinin ardından son buldu.

Etiketler : erzurum, kız, çocuk, okul, milli, eğitim,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler