LYS başvurularıda son gün

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 30.04.2013 18:51:11
ÖSYM, adayları Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvuru için son gün olduğunu SMS’le hatırlatarak, başvuru yapmaları için uyardı.
LYS başvurularıda son gün

 

RADARHABER - ANKARA

ÖSYM, adayları Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvuru için son gün olduğunu SMS’le hatırlatarak, başvuru yapmaları için uyardı. Alınan bilgiye göre, ÖSYM bugün saat 10.00'dan itibaren LYS adaylarına SMS'ler gönderdi. İlgili bankalara sınav ücretini yatıran ve yatırmayan tüm adayları uyaran ÖSYM, LYS başvurusu için son gün olduğu hatırlatarak işlemlerini tamamlamalarını istedi.

İŞTE GÖNDERİLEN SMS

Adaylara gönderilen SMS'ler şöyle:

Ücret ödememiş ve başvurusu olmayan adaylara:

2013-LYS başvuruları için bugün (29.04.2013) son gündür. LYS'lere girmek istiyorsanız sınav ücretini ödeyerek başvurunuzu yapınız.

Ücret ödemiş ama başvuru yapmamış adaylara:

2013-LYS başvuruları için bugün (29.04.2013) son gündür. Sınav ücretini ödediniz ama sistemde başvurunuz bulunmamaktadır. Lütfen başvurunuzu tamamlayınız. İnternet veya başvuru merkezi aracılığıyla yapılabilecek. LYS'lere girme hakkı kazanan adaylar, başvurularını bugün akşama kadar internet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvurusunu başvuru merkezi aracılığıyla yapan adaylar, 2 TL hizmet ücreti ödeyecek. Öğrenciler 5 LYS'den, hesaplanmasını istedikleri sınavlara girebilecek.

ÜCRET BİLGİLERİ KLAVUZDA

LYS başvurularıyla sınav ücreti bilgileri ÖSYS kılavuzunda yer alıyor. Adaylar Akbank, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Türk Ekonomisi Bankası ve DenizBank'ın tüm şubeleriyle internet bankacılığı aracılığıyla sınav ücretini yatırabilecek. Adaylar sınav ücretini tüm PTT iş yerlerinden veya kredi kartıyla da yatırılabilecek. LYS başvuruları için adayların hangi LYS'lere girmek istediklerine karar vermeleri, sınav ücretini yatırmaları, internet veya bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurularını yapmaları gerekiyor. İnternetten başvuracak adayların "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerekiyor. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacak. Adayların başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeleri ve yerleştirmeye kadar saklamaları gerekiyor. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemlerini eksik yapmaktan çekinen adayların başvurularını bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları yararlarına olacak. Adayların, başvurularını tamamladıktan sonra başvuru bilgilerini ÖSYM'nin  http://ais.osym.gov.tr adresinden kontrol etmeleri gerekiyor. LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecek.

Etiketler : LYS, aday, sınav,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler