LYS birincisinden altın öğütler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 01.07.2013 17:10:00

Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

TS-1, TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Erzurum Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak, başta ailesi ve hocaları olmak üzere Erzurumlulara büyük bir sevinç yaşattı. Şampiyon, "Başarının asıl sırrı itaat" diyerek öğrencilere, iyi bir rehber öğretmeni bulup onun sözünden çıkmamaları nasihatinde bulundu.ÖSYM Başkanı Ali Demir, LYS sonuçlarını Ankara'da açıkladı. Demir'in açıklamalarına göre, tüm puan türlerinde 500 tam puan alan sadece 1 aday çıktı. İzmir Fen Lisesi Öğrencisi Fatih Aslan, tüm puan türlerinde 500 tam puan alarak LYS' nin yıldızı oldu. TS-1, TS-2 puan türlerinde ise Erzurum Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak birinci oldu. Şampiyon, Özel Aziziye Lisesinde düzenlenen basın toplantısı ile basının karşısına çıktı. Okul yönetimi ve birinci olan Ahmet Koçak'ın ailesi durumdan oldukça memnunken, Ahmet Koçak sakin tavırları ile dikkat çekti.

"BAŞARININ SIRRI İTAAT”

Özel Aziziye Lisesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan TS1, TS2 puan dalında birinci olan Ahmet Koçak, "Dengeli bir çalışma sistemi takip ettim. Sürekli ders çalışarak da günümü geçirmedim. O teraziyi sağladım. Sosyal hayattan da kopmadık, çalışmaktan da kopmadık. Hayatımda ki dengeyi iyi sağladım. Hocalarımızın sözünden hiç çıkmadık. Bana göre başarının asıl sırrı ‘itaat’tir. Ders çalışma konusunda çok baskı uygulanmadı, bende bilinçli bir şekilde Rehber öğretmenimin yönlendirmeleri ile çalışmalarımı yürüttüm. Bazen günde 2 bin soru çözdüm, bazen bin soru çözüm, bazen de hiç çözmedim.  Dediğim gibi, başarının sırrı itaat etmekte. Sınava girecek olan öğrencilere tavsiyem, kendilerine iyi bir Rehber öğretmen seçip sözünden çıkmasınlar" dedi. Şampiyon Ahmet Koçak, Galatasaray veya Fatih Üniversitesinde hukuk okumak istediğini, ayrıca İlahiyat bölümünde de okuyabileceğini söyledi.

LYS BİRİNCİSİNİN BABASI: DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA BASKI YAPMADIK

Koçak ailesi, çocukları ile gurur duyuyor. Ahmet Koçak'ın babası Zeki Koçak, çocuklarının üzerinde ders çalışması konusunda bir baskı kurmadıklarını ancak odasına girip çalışmaya başladığında sessiz bir ortam oluşturduklarını kaydetti. Zeki Koçak, "Oğlumuzun düzenli bir çalışma prensibinin olduğunu biliyorduk. Biz de o yüzden onun üzerinde ders çalışması konusunda bir baskı kurmadık. Ahmet ders çalışmak için odasına çekildiğinde, bizi uyarır ve bizde ona sessiz bir ders çalışma ortamı hazırlardık" diye konuştu. 

 

 
Foto Galeri
Etiketler : Erzurum, LYS, Aziziye, birinci,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ümmügülsüm 01.07.2013 02:07:36

    Çok ama çok tebrikler...Sonunda Erzurum'dan da eğitimde bir birinci çıktı...Teşekkürler emeği geçenlere ve öğrenci kardeşimize...

En Son Haberler