Milli Raftingcinin okuma sevdası!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 04.09.2013 15:02:00

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 

Eğitimin yaşı olmaz diyerek 38 yaşında Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun sınavlarına başvuran 3 çocuk babası Hamza Dereci, başarılı olup öğrenci oldu. Türkiye Rafting Milli Takım sporcularından Hamza Dereci, eğitim için yaptığı davranışla herkese örnek oldu. 3 çocuk babası 38 yaşındaki milli sporcu, gençlere ve çocuklarına okumanın yaşının olmadığını anlatabilmek için Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun sınavlarına girip üstün başarı gösterdi. Rize’nin Ardeşen ilçesinde yaşayan ve tam bir doğa tutkunu olan Hamza Dereci, daha önceden de yüksek okul bitirdiğini söyleyerek okumanın bir aşk olduğunu ve bu aşk uğruna ailesini de peşinden sürükleyebileceğini belirtti. 
 
EVLENİRKEN EŞİNDEN İZİN ALMIŞ 
4 yıllık üniversite okumanın hep içinde bir ukde olarak kaldığını belirten Hamza Dereci, evlenirken de eşine dört yıllık bir fakülte kazanıp okumak istediğini ve bunun için kendisine müsaade etmesini istemiş. Dereci “Evlenirken aldığım iznimi şimdi kullanabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Evlendikten sonra yıllar geçti 3 çocuk sahibi oldum ancak bu isteğim hiç geçmedi. En güzel yanı da çocuklarımı da okuma aşkı ile büyütecek olmam. Birçok arkadaşımdan bu yaştan sonra okuyup da ne yapacaksın diye sitemler işittim ancak hiçbiri beni yıldırmadı. 2013 yılında düzenlenen LYS sınavlarına girdim aldığım puanla da Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun seçme sınavlarına katıldım. Başarı gösterdim ve özlem duyduğum 4 yıllık bir fakültede okumaya hak kazandım” dedi 
 
ÇOCUKLARIMI DOĞA VE OKUMA AŞKI İLE YETİŞTİRECEĞİM 
Kazandığı Atatürk Üniversitesi’ne övgüler yağdıran Dereci,“Üç çocuk babası olduğunu ve 15 yıldır Türkiye adına Rafting yarışlarında mücadele ettiğini söyledi. Dereci “Erzurum’a üniversiteyi kazanabilmek için geldim ve kazandım. Çok mutluyum ailemle birlikte Erzurum’a yerleşip kazandığım fakülteyi bitirmek için uğraşacağım. Benim şuan üniversiteye ihtiyacım yok. Fakat çocuklarıma ile doğa sporlarıyla ilgilenen ve bizleri tanıyan binlerce gence örnek olabilmek adına Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu sınavlarına girdim. İnşallah başarılı bir şekilde fakülteyi bitiririm. Özellikle Erzurum’u okumak için tercih ettim. Üniversitede kaliteli eğitimciler var. Bu eğitimcilerden özlem duyduğum eğitimimi alıp diplomamı ailemle birlikte almayı hayal ediyorum” diye konuştu. 

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler