
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Mühendislik fakültesinde proje günleri
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EĞİTİM Haberleri | 13.06.2013 12:53:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nce “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Proje Günleri” adı altında bir etkinlik düzenlendi. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Derdiyok, tarafından açılış konuşması yapılan etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Yapıcı, ATA- Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Sadeler, öğretim üyeleri, Teknokent’te faaliyet gösteren firma yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
AMAÇ İMKAN TANIMAK
Prof. Dr. Adnan Derdiyok, amaçlarının tüm öğrencileri proje hazırlama konusunda yeterli donanıma sahip hale getirmek, öğrencilerimizi motive ederek teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen gençlerin destek programlarından yararlanarak kendi firmalarını kurabilmelerini veya üretim yapmakta olan firmalarla buluşmalarına imkan tanımak olduğunu belirterek diğer hedeflerinin de Atatürk Üniversitesi’nde yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılması ve nitelikli gençlerin kazanacakları özgüven ile büyük firmaların özellikle AF- GE birimlerine cesaretle müracaat etmelerin sağlamak olduğunu kaydetti.
Etkinlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği programından 92 bin 450 TL proje desteği alan 4. sınıf öğrencilerinden Muhammet Çelik’in “Solar Panel Sarj Kontrol Cihazı” adlı projesi ve bu yıl öğrenciler tarafından hazırlanan 10 ayrı projenin sunumları ve üretilen protipleri sergilendi. Öğrenciler proje kapsamında geliştirdikleri prototip ürünleri çalıştırarak katılımcıların beğenisini topladılar. Etkinlikte 10 başlık altında 20’e yakın proje sergilendi.
En Son Haberler
-
Atatürk Üniversitesinden TÜBİTAK’a 1141 proje başvurusu
Bu yıl toplam 1141 proje başvurusu ile önemli bir başarıya imza atıldı.
-
Atatürk Üniversitesinden küresel başarı
Atatürk Üniversitesi, disiplinlerarası bilim sıralaması dünya 159’uncusu oldu.
-
Küresel Üniversite hedefine Romanya’dan güçlü destek
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Romanya’da önemli temaslarda bulundu.
-
Bilim dünyası Atatürk Üniversitesi'ni konuşuyor
Prof. Dr. Hasan Türkez, Science’ta Küresel "Pan-Disease Atlas" yayınında
-
Atatürk Üniversitesi yeni yönetimiyle zirveye koşuyor
yeni dönem; mali başarı, kurumsal şeffaflık ve akademik atılımlarla şekilleniyor.
-
Atatürk Üniversitesi dünya sıralamasında ilk 1000’de
Times Higher Education (THE), 2026 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralamasını açıkladı.
-
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi tescillendi
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi, tarihinde ilk kez "tam akreditasyon" ile tescillendi.
-
Atatürk Üniversitesinden DUS'ta büyük başarı
Diş Hekimliği Fakültesi, DUS'ta elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
-
Atatürk üniversitesi "Spor dostu kampüs" unvanı aldı
Hacımüftüoğlu, sertifikasını, Bakan Bak, YÖK Başkanı Özvar ve Erdoğan’ın elinden aldı
-
ATAUNİV’den akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi, kalite odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı.





