Mühendislik fakültesinde proje günleri

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 13.06.2013 12:53:00
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünce “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Proje Günleri” etkinliği düzenlendi.
Mühendislik fakültesinde proje günleri

RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nce “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Proje Günleri” adı altında bir etkinlik düzenlendi. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Derdiyok, tarafından açılış konuşması yapılan etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Yapıcı, ATA- Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Sadeler, öğretim üyeleri, Teknokent’te faaliyet gösteren firma yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AMAÇ İMKAN TANIMAK
Prof. Dr. Adnan Derdiyok, amaçlarının tüm öğrencileri proje hazırlama konusunda yeterli donanıma sahip hale getirmek, öğrencilerimizi motive ederek teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen gençlerin destek programlarından yararlanarak kendi firmalarını kurabilmelerini veya üretim yapmakta olan firmalarla buluşmalarına imkan tanımak olduğunu belirterek diğer hedeflerinin de Atatürk Üniversitesi’nde yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılması ve nitelikli gençlerin kazanacakları özgüven ile büyük firmaların özellikle AF- GE birimlerine cesaretle müracaat etmelerin sağlamak olduğunu kaydetti.
Etkinlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği programından 92 bin 450 TL proje desteği alan 4. sınıf öğrencilerinden Muhammet Çelik’in “Solar Panel Sarj Kontrol Cihazı” adlı projesi ve bu yıl öğrenciler tarafından hazırlanan 10 ayrı projenin sunumları ve üretilen protipleri sergilendi. Öğrenciler proje kapsamında geliştirdikleri prototip ürünleri çalıştırarak katılımcıların beğenisini topladılar. Etkinlikte 10 başlık altında 20’e yakın proje sergilendi.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler