Öğretmen rotasyonuna şartlı destek

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 14.04.2015 11:40:00

RADARHABER / ERZURUM

Bu ay içerisinde açıklanması beklenen ‘Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ diğer adıyla Rotasyonu sendika olarak ilkesel anlamda desteklediklerini söyleyen DES Genel Başkanı İshak Çelebi, “Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok dikkatli ve şeffaf davranması gerekiyor. Geçen iki yıl zarfında yoğun bir yer değişikliği ve sirkülasyon yaşayan eğitim camiasının mağdur edilmemesini istiyoruz. Rotasyon yetkisinin valiliklere verilmesi yerine, valiliklerce oluşturulacak ve içerisinde sendika yetkililerinin de bulunduğu bir komisyon maharetiyle yapılması en sağlıklı sonuçları verecektir” dedi. 

DOĞRU BİR ROTASYON POLİTİKASININ EĞİTİME FAYDASI OLUR!
Rotasyonun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aynı okulda uzun yıllar görev yapan öğretmenlerin görev yerlerini değiştirmeyi amaçladığı bir çalışma olduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, “Bazı okullarda yıllardır çakılı kalmış öğretmenlerimizin sistemli olarak okullarının değiştirilerek durağanlığın önüne geçmek ve okullara ve tabi ki eğitime dinamizm katmak adına yapılacak bir rotasyon elbette ki faydalı olacaktır. Ancak bu kararı alırken ve uygularken haksızlıklara ve mağduriyetlere izin vermeyecek şekilde ve adil, eşitlikçi kriterlerle yol almak gerekiyor. Tekrar ifade ediyoruz ki rotasyon kesinlikle ilçe içerisinde olmalıdır. Rotasyon ceza ve zulme dönüşmemelidir. Öğretmenin sosyal çevresini, evini değiştirmeden yani eğitim camiasının vicdanında kabul edilebilir nesnel kurallarla donatılmış bir rotasyon yapılmalıdır” diye konuştu.

ROTASYONDAN ÖĞRETMENİN EŞ VE ÇOCUKLARI DA ETKİLENECEK!
Çalışan eş yönünden sigortalılık süresi 1 yılı dolduranların özür grubu atamasına başvurabilmesi gerektiğini de kaydeden İshak Çelebi, rotasyonun sadece öğretmene değil onun eş ve çocuklarına da yapılmış olacağını, ceza ve işkenceye dönüşen bir rotasyonun eğitime bir fayda getirmeyeceğini ifade ederek, “Rotasyon konusunda dile getirdiğimiz uyarı ve taleplerimizin dikkate alınmasından ötürü Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ya teşekkür ediyoruz. Eğitim sistemimizin ve eğitimin paydaşlarının menfaatine dönük tavsiyelerimizin bundan sonra da dikkate alınacağını umuyoruz” dedi.

ROTASYONLA KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARTMAMALI!
Yeni eğitim sistemi ve okulların dönüştürülmesi ile birlikte öğretmenlerin yarısından fazlasının okullarını değiştirdiğini de hatırlatan DES Genel Başkanı İshak Çelebi, “MEB daha önce eğitim yöneticileri ve denetim kadrolarının tamamına rotasyon uygulanmıştır. Son halka olarak adil, eşitlikçi ve şeffaf bir rotasyonun öğretmenlere de yapılarak bu işin sistemli bir şekilde rayına oturtulması eğitim sistemimiz için faydalı olacaktır. Kaş yapalım derken göz çıkarmadan yapılacak bir rotasyon sisteminde 8 - 10 yıl uygun bir süredir. Rotasyonun Haziran ayında yapılması daha doğru olur” dedi.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler