Oltu'da ebru sergisi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 06.06.2013 11:30:00
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen “Umudun Sesi Gençlik” konulu proje kapsamında bir ebru sergisi düzenlendi.
Oltu'da ebru sergisi

RADARHABER / ERZURUM 

Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen “Umudun Sesi Gençlik” konulu proje kapsamında bir ebru sergisi düzenlendi. 
Belediye Kültür Merkezinde açılışını İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’in yaptığı Ebru Sergisi yoğun ilgi gördü.
Proje kapsamında 1,5 yıldır sürdürülen ebru kursu açılan sergiyle görücüye çıktı. Projenin amacı hakkında konuşan Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kaya, “Gençlerin ufkunu açarak onları hayata hazırlamak ve el becerilerini geliştirerek sosyal topluma hazır hale getirmek için bu projeye katkı sunmak istedik.” dedi.
Ebru sergisinde sergilenen çalışmaları tek tek inceleyen davetlilere, uygulamalı bir ebru çalışması da gösterildi.
İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, bu tür proje ve çalışmaları her zaman önemseyip desteklediklerini belirterek emeği geçenleri kutladı.
Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise gençlerin sanata karşı eğilimlerini görmekten son derece memnun olduğunu dile getirerek, “Geleneksel sanatlarımızdan ebrunu canlı örneklerini bu sergi de görmek bizleri çok memnun etti. Birbirinden güzel ve harika çalışmalar ortaya koyan kursiyer gençlerimizi ve kurs hocalarımızı yürekten kutluyorum.” diye konuştu.
Dernek bünyesinde Ebru Sanatı Öğretmeni olarak görev yapan Özlem Yeşilyurt, ebru sanatının oldukça eski bir tarihe sahip olmasına rağmen yeterince tanıtılamadığını belirterek, “Ebruyu geniş kitlelere yaymak için bu proje bizlere iyi bir fırsat oldu. Kursiyerlerimizle oldukça keyifli ve heyecanlı çalışmalar ortaya çıkardık. Akkase ebru, menekşe, gül, lale, gelgit gibi birçok ebru çeşidinde çalışmalar yaptık.” şeklinde konuştu.
“Sergi sayesinde vatandaşlarımıza bu geleneksel sanatın iyi bir tanıtımını yapmaya çalıştık.” diyen Yeşilyurt, serginin 5 gün süreyle halka açık kalacağını hatırlattı.

Etiketler : erzurum, ebru, sergi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler