Orakçı'dan Horasan'a tam donanımlı okul

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 27.09.2013 15:44:00
ras Marmara Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı,memleketi Erzurum'da okul yaptırdı
Orakçı'dan Horasan'a tam donanımlı okul

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un Horasan İlçesi Yeşilyurt ’ta yaptırdığı “Vehbi Orakçı İlk ve orta öğretim okulu” nun açılış töreni için Erzurum’a gelen Beylikdüzü eski Belediye Başkanı ve Aras Marmara Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı Erzurum basınıyla bir araya geldi. Çocukluğunda, memleketi olan Erzurum’da okulsuzluğun çilesini çektiği için yetişen yeni neslin aynı sıkıntıları çekmemesi adına tam donanımlı ve kaloriferli bir okul yaptıran Aras Marmara Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, eğitimin her bireyin hakkı olduğunu söyledi.
 
"MEMLEKETİMİZİN BİZE KATMIŞ OLDUĞU DEĞERİ..."
Orakçı, ”Erzurum’umuzun ve memleketimizin bize katmış olduğu değeri tekrar ifade etmek istiyorum. Burada okumaktan lise hayatım burada geçtiği için Horasan’da ortaokulu okuduğum, köyde büyüdüğüm için zaten insanın kişiliği ve karakteri ergenlik çağında şekillenir. Kişinin duruşu, hayat bakış açısı, sosyal siyasal görüşleri şekillenir. Bizde İstanbul’da ticarette, sosyal hayatta zerre kadar bir hizmetimiz olduysa bunun gönülden söylüyorum ki Erzurum’un kültürel değerlerinin ve memleket inancının, insan sevgisinin, hizmetkâr duygusunun çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum ve memleketimizle gurur duyuyorum. Sanayicisi, iş adamı, gazetecisiyle ekmeğini yemiş, suyunu içmiş insanların Erzurum’a hep beraber katkı sağlamaları gerektiğini bunu lafla değil icraatla yapmalarını istiyorum. Herkes kendi cephesinden bakarak bir şey yaparsa o zaman bu memleketin kalkınmasıyla ve hak ettiği yere gelmesi mümkün olacaktır. Zaten buradaki amaçta Erzurum kalkınsın diye değil parçanın bütününe giderek her vilayetin kalkınarak Türkiye’nin gelişmesini sağlamaktır. Beylikdüzü Belediye Başkanı görevinde olduğumuz sürece sırf Erzurum adına değil ihtiyaç duyulan her yerde olmayı tercih ettik. Hem iş ve hizmetkârlık hayatımızda ve bugün olduğu gibi bu süreçte de memleketimize bakış açımızla fikirlerimizle, projelerimizle katkı sunmayı bir borç saydık. Bu okul hayır işine doğduğumuz, büyüdüğümüz köyümüzden başlayarak yapalım, devamı da gelir inşallah. Niyetimiz ciddi biliyoruz ki isteyene Allah verir ama tabi ki bu bir süreçtir yavaş yavaş devamında İstanbul’da üniversite kurmak olmak üzere birçok projede var gündemimizde. Her yerde hayır kurumu olarak okullar, camiler, kuran kursları yapılıyor. Horasan’a tarihinde ilk defa bir hayır yapılıyor denilince üzüldüm sevinmedim” dedi.
 
OKUL AÇILIŞINA İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER KATILACAK
İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de okul açılışına katılacağını söyleyen Orakçı, “Sayın İçişleri bakanımızda sağ olsun bizi kırmadı oda Horasan Kaymakamlığı yapmış bildiğiniz gibi. Çok da ilginç olanı inşallah yarın bir sorun olmazsa orda olacak. Düşünsenize 30 sene önce ilkokulu bitirmiş okul okuyamayan, babası köyde çiftçilik yapan bir çocuğu elinden tutup Horasan’daki bir okula yazdıran genç bir kaymakam, İdealist bir kaymakam bugünün İçişleri Bakanı, onun okuttuğu onun vesile olduğu Vehbi Orakçı da bugün işadamı, siyasetçi olarak, öğrencisi olarak sırf bizim Beylikdüzü’ne yapmış olduğumuz 13 okulumuzdan birisi olan Yaşar Acar Fen Lisesi, bu sene Türkiye’de yaklaşık10 bin lise içerisinden Türkiye birincisi oldu. “ şeklinde konuştu.
 
Etiketler : Erzurum, okul, donanım, orakçı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler