ÖSYM'deki Paralele Suçüstü!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 20.02.2015 20:00:00
2010 KPSS sorularının çalındığının ortaya çıkmasının ardından yeni bilgilere ulaşıldı.
ÖSYM'deki Paralele Suçüstü!

RADARHABER / ERZURUM
2010 KPSS sorularının çalındığının ortaya çıkmasının ardından yeni bilgilere ulaşıldı. 2010 KPSS sorularının paralel örgüt tarafından yandaşlarına sızdırıldığının ortaya çıkarılmasıyla başlayan soruşturmada, test geliştirme uzmanlarınınÖSYM'ye ait ana bilgisayara defalarca girdikleri tespit edildi.

Olayla ilgili 3 kişiye yeni soruşturma açılacak.

Şüphelilerin girmeleri yasak olan bilgisayarlara girdikleri ve sınav sorularına defalarca eriştikleri ortaya çıktı. Soruşturma izni istenen ve ÖSYM Test Araştırma Merkezi görevlisi M.A'nın yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Soruşturma izni istenen ÖSYM test geliştirme uzmanları A.B.Ö ve E.D,  Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ÖSYM Başkanlığı’ndan istifasının ardından görevlerinden alındığı öğrenildi. 

2010 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) Eğitim Bilimleri, Genel Yetenekve Genel Kültür Sınavı sorularının paralel devlet yapılanması tarafından çalındığına yönelik soruşturmada şok bilgilere ulaşıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) test geliştirme uzmanı olarak görev yapan A.B.Ö ve E.D ile ÖSYM Test Araştırma Merkezi’nde soruları okuyarak dilbilgisi düzeltmelerini yapan M.A'nın; ÖSYM’de girilmesi yasak olan bilgisayarlara girdikleri ve sınav sorularına defalarca erişimlerinin bulunduğu ortaya çıktı.

SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ!  

2010 KPSS soruşturmasına bakan Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; idari bilgilere ulaşıldığı gerekçesiyle A.B.Ö ve E.D ve M.A'nın yeniden soruşturma yapılması için ÖSYM’den izin talep ettiği öğrenildi.  

ÜÇÜNÜN BİLGİSAYARLARI İNCELENDİ

2010 KPSS soruşturmasına bakan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü;  A.B.Ö ve E.D ve M.A'nın, ÖSYM’de kullandığı bilgisayarları inceledi. 

İNTERNETE GİRİLMİŞ, ANA BİLGİSAYARA FLASH BELLEK TAKILMIŞ

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede; ÖSYM’de kritik görevde bulunan  A.B.Ö ve E.D ve M.A'nın bilgisayarlarının internete kapalı olmasına rağmen internete girdikleri; ÖSYM’de sınav sorularının bulunduğu ana bilgisayara erişimlerinin bulunmamasına rağmen ana bilgisayara girdiklerini ve sorulara defalarca eriştikleri tespit edildi. Söz konusu kişilerin bilgisayarlarına flash bellek takılmasının yasak olmasına rağmen flash bellek kullandıkları da belirlendi.

İP ADRESİNDEN TESPİT EDİLDİ

ÖSYM test geliştirme uzmanı  A.B.Ö ve E.D  ile ÖSYM Test Araştırma Merkezi görevlisi M.A'nın bilgisayarda ve internette yaptığı işlemleri gösteren İP adresinden sınav sorularına eriştiği bildirildi.

SORUŞTURMA AÇILDI, MUSTAFA ASİL YENİ ZELANDA’YA KAÇTI!

ÖSYM’nin Test Araştırma Merkezi’nde soruları okuyarak dilbilgisi düzeltmelerini yapan M.A'nın, Temmuz 2010’da yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nı iptal edilmesinin ardından yurt dışına kaçtığı öğrenildi. M.A'nın, 2010 KPSS skandalının ardından önce Kanada, ardından Yeni Zelanda’ya geçtiği belirlendi.  ÖSYM’nin yılda gerçekleştirdiği 40 sınav sorularını görme yetkisine sahip olan M.A’nın paralel devlet yapılanması adına çalıştığı ve sınav sorularını paralel devlet yapılanmasına ulaştırdığı tespit edildi. Paralel devlet yapılanması,M.A'dan aldıkları soruları Fetullah Gülen Grubu’nun içinde bulunan kişilere ulaştırdı ve sınava giren kişiler çalınan sorularla devlet kademelerinde istedikleri bölüme yerleşti.

SORULAR SINAVDAN ÖNCE CEMAAT EVİNDE KALAN ÖĞRETMENE GÖNDERİLDİ

10-11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı sorularının sınavdan 4 gün önce Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Bilgi İşlem Sorumlusu Berat Koşucu tarafından öğretmen Baki Saçı’ya gönderildiğinin belgelenmesinin ardından soruşturma başladı. 

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, soruların sızdırıldığı yer olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin paralel devlet yapılanmasının merkezi olduğu tespit edildi. Soruları dernekte bulunan bilgisayardan sızdıran Berat Koşucu, yurtdışına firar etti.

KPSS sorularını e-mail ile sınav öncesi gönderilen Baki Saçı, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede; “Bursa’da 4 yıl boyunca Fetullah Gülen cemaatine ait evlerde benim gibi öğrencilerle bir arada kaldık” dedi. Soruları sızdıran ve alan kişinin, Fetullah Gülen cemaati ile ilişkisinin ardından soruşturma açıldı. (Habervaktim)

Etiketler : Erzurum, paralel, KPSS, soru,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler