Palandöken Belediyesi'nden anlamlı hizmet

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 05.03.2015 13:05:00
Palandöken Belediyesi'nce vatandaşlara 120 saatlik işaret dili eğitimi veriliyor.
Palandöken Belediyesi'nden anlamlı hizmet

RADARHABER / ERZURUM
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nin başlattığı kurslar kapsamında vatandaşlara 120 saatlik işaret dili eğitimi verilmesine başlandı. Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde işitme engellilerle kolay ve rahat iletişim kurmak isteyen ilçe sakinleri için işaret dili kursu başlatıldı. İlk etapta tek sınıf olarak planlanan işaret dili kursuna çok sayıda başvuru oldu. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, sosyal alandaki bir ihtiyacı karşılamak amacıyla böyle bir kursu hayata geçirdiklerini belirterek, isteyen herkese işaret dilini öğreteceklerini aktardı. 
 
DERDİNİ ANLATAMIYORSAN SORUN VAR DEMEK
İşaret Dili kurs kapsamında ders veren Özel Eğitim Meslek Lisesi İşitme Engelliler Eğitmenlerinden Süleyman Bozkurt’ta, İşaret dili alfabesi ile başlayan kursun daha sonra temel kelimelerle devam ettiğini bildirerek, şunları kaydetti: "Haftada iki gün olan Pazartesi ve Cuma günkü kurslarımıza en uygun modüllerimizle eğitim veriyoruz. Aile içinde ve günlük yaşamda kullanılacak kelimeler başta olmak üzere bir eğitimimiz söz konusu. Hastane ve alışveriş ortamlarında en çok gerekli olan işaret dilini öğretiyoruz. Birçok ortamda yaşayarak gördüm. Hastaneye gittiğinde işitme engellilerimizin şikayetini doktorlarımız anlayamıyorlar. İşaret dili, işte bu yüzden önemli. Bir kadın çocuğunu kaybettiğinde 'Ben çocuğumu kaybettim' demek için sesini çıkaramıyor ve bunu da karşısındaki kişiye anlatamıyorsa bu zaten en kötü durum ve işaret dilinin de amacı bu. Bunu anlayabilmek. İnsanları işaret dili kullanarak o bireyleri topluma kazandırmak. Bağımsız bir şekilde onların iletişim kurabilmesini sağlayabilmek için var işaret dili. Sağ olsun sayın başkanımız Orhan Bulutlar, bu konulara çok duyarlı böyle bir kurs açılmasına vesile olmasından dolayı kendisine, kursiyerlerim adına çok teşekkür ediyorum." dedi.
Kurslarda; İşaret Dili Alfabesi, duygular, zamanlar, isimler, deyimler ve günlük hayatta kullanılan kelimeler öğretiliyor. İşaret dili eğitimlerinin Mayıs ayına kadar devam edeceğini belirtti.
 
BULUTLAR,” BU KURS SESSİZ ÇOĞUNLUĞUNUN SESİ OLACAK BİR KURS”
Engellilerin yaşam kalitesini yükseltmeye ve onları anlamaya yönelik çeşitli projelere öncülük eden Palandöken Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi bünyesinde verdiği İşaret Dili Kursu tüm hızıyla devam ediyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Belediyecilik çalışmalarımızda sosyal belediyeciliğin ayrı bir yeri var. Bu kapsamda engellilere yönelik önemli çalışmalar ve projeler hayata geçirdik. Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel dizayn edilmiş araç, kısa mesaj sitemi, Parklar, yollar ve kaldırımlarda yeni düzenlemeler gibi birçok çalışma yaptık. Göreve geldiğimiz günden beri Palandöken İlçesin de engellerin kaldırılması için her gün yeni adımlar attık yeni fikirlere ve yeni projeleri hep açık olduk. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi bünyesindeki İşaret Dili Kursu’nun, toplumun engellilerle daha sağlıklı iletişim kurması açısından önem arz ediyor. İşaret Dili Kursu, engellilerle iletişimin sağlanmasına katkı sağlayan kurstur herkesin katılmasını tavsiye ederim. Bu kurs aslında sessiz çoğunluğun sesi olunacak bir kurstur. Merkezimiz de her kesime uygun vatandaşımızın kendini bulabileceği mutlaka bir kursumuz var. Bu kurslarımızın çoğu Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı eğitimler. ” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, kurs, işaret, dil,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler