
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Rektör Çomaklı, Ensar Vakfını ziyaret etti...
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EĞİTİM Haberleri | 15.02.2018 12:35:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, STK, sendika, kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında, Ensar Vakfı Erzurum Şubesinin misafiri oldu. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde Erzurum ve Atatürk Üniversitesi gündemine ilişkin konuları değerlendiren Rektör Çomaklı, konuğu olduğu Ensar Vakfına üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencileri emanet etti.
Atatürk Üniversitesinde önemli bir dönüşüm sürecinin başladığını belirten Çomaklı, yenilikçi ve girişimci üniversite olmanın gerekliliği olan STK’larla gerçekleştirilen işbirliklerinden bahsetti.
Üniversitenin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çomaklı, sistemi disipline ederek AR-GE politikalarının geliştiğini belirterek şöyle konuştu: “Öğretim üyelerimize geliştirdikleri proje ve çalışmalarını, değere dönüştürme ve topluma faydalı hale getirmeleri için her türlü desteği veriyoruz. Diğer taraftan dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitim almak için üniversitemize gelen yaklaşık 3 bin öğrencimiz var. Gönüllü kültür elçisi olan bu öğrencilerimizin, kadim kültürümüzü tanımaları ve Erzurum’u kendi memleketleri gibi benimsemeleri için çeşitli STK, sendika, kurum ve kuruluşlarımıza emanet ediyoruz. Şehrimizin köklü ve güvenilir kuruluşlarından biri olan Ensar Vakfına da 50 uluslararası öğrencimizi emanet ettik. Vakfımızın misafir öğrencilerimizle tıpkı kendi çocukları gibi ilgileneceklerine ve sahip çıkacaklarına eminim” dedi. Ensar Vakfı Başkanı ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Korkmaz, konuğu Rektör Çomaklı’ya vakfın tanıtımını yaparak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Atatürk Üniversitenin toplum ve STK’larla bütünleşmesini kendileri için bir fırsat olduğunu söyleyen Korkmaz, emaneti en iyi şekilde muhafaza edeceklerini ifade etti.
En Son Haberler
-
Atatürk Üniversitesinden TÜBİTAK’a 1141 proje başvurusu
Bu yıl toplam 1141 proje başvurusu ile önemli bir başarıya imza atıldı.
-
Atatürk Üniversitesinden küresel başarı
Atatürk Üniversitesi, disiplinlerarası bilim sıralaması dünya 159’uncusu oldu.
-
Küresel Üniversite hedefine Romanya’dan güçlü destek
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Romanya’da önemli temaslarda bulundu.
-
Bilim dünyası Atatürk Üniversitesi'ni konuşuyor
Prof. Dr. Hasan Türkez, Science’ta Küresel "Pan-Disease Atlas" yayınında
-
Atatürk Üniversitesi yeni yönetimiyle zirveye koşuyor
yeni dönem; mali başarı, kurumsal şeffaflık ve akademik atılımlarla şekilleniyor.
-
Atatürk Üniversitesi dünya sıralamasında ilk 1000’de
Times Higher Education (THE), 2026 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralamasını açıkladı.
-
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi tescillendi
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi, tarihinde ilk kez "tam akreditasyon" ile tescillendi.
-
Atatürk Üniversitesinden DUS'ta büyük başarı
Diş Hekimliği Fakültesi, DUS'ta elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
-
Atatürk üniversitesi "Spor dostu kampüs" unvanı aldı
Hacımüftüoğlu, sertifikasını, Bakan Bak, YÖK Başkanı Özvar ve Erdoğan’ın elinden aldı
-
ATAUNİV’den akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi, kalite odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı.





