Şampiyon hediyesini aldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 21.09.2013 17:27:00
LYS TS 1 ve TS 2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ahmet Koçak, hediye arabasını aldı.
Şampiyon hediyesini aldı

Soner İSTANBULLU'nun Haberi

RADARHABER / ERZURUM 

LYS TS 1 ve TS 2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ahmet Koçak'a, eğitim gördüğü dershane tarafından otomobil hediye edildi. Türkiye Birincisi yaşı tutmadığı için ehliyetinin olmadığını seneye ehliyet alıncaya kadar arabayı babasına vereceğini söyledi. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ahmet Koçak'a verilen söz tutuldu. Eğitim gördüğü dershane tarafından araba sözü verilen Ahmet Koçak arabasına kavuştu. Yapılan törenle arabasına kavuşan Ahmet Koçak Ehliyet sahibi olmadan araba sahibi oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir milletin geleceğinin şekillenmesinin eğitimine yaptığı yatırımla doğru orantılı olduğunu söyledi. Bu yatırımın yapılması halinde gelecekten korkulmaması gerektiğini vurgulayan Bilge, "İşte bu doğrultuda, dünyanın bütün milletleri belki Türkiye gücünün ölçüsünde bunu yaptı, yapıyor da. Erzurum olması gereken yerde değildi ancak bu yıl içerisinde o kadar güzel başarılar elde edildi ki eğitime yapılmış olan bu güzel yatırımlarla şehrimiz eğitimde bir destan yazıyor. Özel eğitim kurumları bir taraftan, diğer taraftan resmi eğitim kurumlarımız, velilerimiz, yöneticilerimiz hepsi bu güzel destanın yazılması anlamında ellerinden ne geliyorsa yaptı" diye konuştu.

BİRİNCİLİĞİ ERZURUM’A ARMAĞAN ETTİ

LYS Türkiye birincisi Ahmet Koçak Erzurum'dan daha önce Türkiye birincisi çıkmadığını ve bunun kente birçok şey kaybettirdiğini söyleyerek arkadaşları ile aralarında konuşurken ‘artık Erzurum’un bir Türkiye birincisine ihtiyacı var” dediğini ve birinciliği Erzurum için kazandığını belirtti. Koçak yaptığı konuşmada "Eğer böyle bir başarı sağlanırsa hem Erzurum eğitimde daha da tanınmış olacak hem de yeni arkadaşlarımızın zihnindeki bu korku kırılmış olacaktı. Bu başarıyı ferdi sebeplerden dolayı değil de Erzurum için istedim. Biz büyük ödüller ve araba için ders çalışmadık. Bana asıl mutluluk veren şey araba değil, asıl ümidim şu ki bundan sonra Erzurum, üniversite sınavlarında daha yükseklerde olsun ve arkadaşlarımızın kazandığı başarılar, açılmasına vesile olduğum yol sebebiyle ismimin hatırlanmasına sebep olsun" dedi.

ARABASININ İÇİNDE POZ VERDİ

Erzurum Fem Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Suiçmez ise daha çok batı illerinde görülen Türkiye birinciliğinin bu yıl Erzurum'dan çıkmasının gurur verici olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından, LYS'de dereceye giren öğrencilere dershane tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Milli Eğitim Müdürü Bilge ile Fem Dershaneleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi Baki Çalık da LYS'de Türkiye birincisi olan Ahmet Koçak'a, dershane tarafından alınan otomobilin anahtarını teslim etti. Arabasının anahtarını alan Ahmet Koçak araç içerisinde poz vermeyi ihmal etmedi. Aracını çalıştırarak gazetecilere poz veren Ahmet Koçak yaşının küçük olması sebebi ile ehliyetinin olmadığını seneye ehliyetini aldıktan sonra aracını kullanmaya başlayacağını belirtti. 

Etiketler : erzurum, şampiyon, lys,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler