SP'li Çalık'tan öğretmen alımı uyarısı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 16.09.2013 17:17:00

RADARHABER / ERZURUM
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, bugün başlayan eğitim yılının tüm eğitim camiasına, öğretmenlere , eğitim çalışanlarına ve tüm öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Yeni eğitim dönemi başlarken eğitimde önemli sıkıntıların olduğunu dile getiren SP İl Başkanı Çalık, “Eğitim sistemindeki ve uygulamalardaki mevcut sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Yeni eğitim dönemi başlarken Eğitim Camiamızın büyük çoğunluğunun Milli Eğitim’in çalışma ve uygulamalarından memnun olmadıklarını görmekteyiz. Eğitimci kardeşlerimizin kendilerine gereken değerin verilmediğini belirttiler. Öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız Sadece ‘’Öğretmenler gününde Hatırlanmamalı,Sadece o gün renkli cilalı sözler söylenerek 1 sene geçirilmemeli. Unutulmamalı ki; Öğretmenin huzurunu, düzenli çalışma sistematiğini güzel hazırlamazsanız 18 milyon öğrencimizi kiminle eğiteceksiniz” dedi.
Özellikle ilçelerde ve köy okullarında büyük çapta öğretmen eksiğinin olduğunu dile getiren çalık daha sonar şunları kaydetti “MEB atama bekleyen yüz binlerce öğretmen varken sınırlı sayıda öğretmen almasının ardından ücretli öğretmenlerle işi götürmeye çalışmasını doğru bulmuyoruz. Bu sadece pansuman tedbiridir. Teşhisi net koyup tedavi öyle yapılmalıdır geçici pansuman tedbirlerle eğitim sistemini daha kötü hale getirirsiniz. Acil bir şekilde en az 30 bin öğretmen Eğitim kadrosuna dahil edilmelidir.

Özellikle Erzurumumuz da ve kırsalda çalışan eğitimcilere pozitif ayrımcılık yapılarak öğretmenlerin daha uzun süre doğuda ve kırsalda kalmasını Sağlayacak özendirecek çalışmaların yapılması gerekiyor. Bir çok ilçemizde her yıl öğretmenlerimizin yarısının değiştiğini görmekteyiz. Doğu Tazminatı gibi değişik formüllerle Öğretmenlerimizin bu bölgelerde uzun süre hizmet vermesi sağlanmalıdır. Eğitim sisteminin sürekli değişmesinin eğitimimizde düzenin ve istikrarın oluşmasını engellediğini görmekteyiz.Yap boz tahtasına dönen bir eğitim sistemi ve sanki koalisyon hükümeti varmış gibi Her bakan döneminde yeni bir sistemin uygulanması ,bir öncekinin değiştirilmesi aslında hükümetin eğitimdeki başarısızlığını ve acemiliğini de ortaya koyuyor. Hala daha okullarımızda görev yapan bayan öğretmenlerin ve öğrencilerin örtünmesi konusundaki dayatmaların, tutanakların halen daha devam ettiğini duymaktayız. Kıyafet dayatması yapan kıyafet yönetmeliği değiştirmeyen Milli Eğitim Bakanı bu dayatmaların ve yasağın sorumlusudur. İkili eğitim yapan okullarda Cuma namazı sorunu olduğunu duyuyoruz. İl Valiliğimiz bu sorunu çözmelidir. Milli Eğitimde yönetici atamalarında ölçü liyakat olması gerekirken adam kayırma iddialarının kulağımıza gelmesi hoş değil. Atamalarda Hakkaniyet ölçüleri çiğnenmemeli. Tanıdık ahbap çavuş ilişkilerine meydan verilmemelidir. Eğitimde başarının sayısal değerlerle ölçülemeyeceğini , insan yetiştirmenin yani öğretmenliğin en kıymetli meslek olduğunu eğitimde temel amacın yaratılış gayesine uygun bilgili, ahlaklı ve etkin bir neslin yetişmesi olduğunu bir kez daha tekrarlıyor Milli Eğitim camiasına, tüm öğrenci ve velilerimize hayırlı bir eğitim dönemi diliyorum.” 

Etiketler : Erzurum, okul, öğretmen, saadet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler