Tarım öğrencilerinden bunaltan sıcakta staj

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 13.08.2018 17:43:00

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nde staj yapan Yükseköğretim öğrencileri, akranlarının tatilde olduğu bir dönemde sahada gözlem yapmayı sürdürüyorlar. 2018 yılı yaz stajını yapmak için geçtiğimiz aylarda başvuruda bulunan ve müracaatları kabul edilen öğrencilerin, saha çalışmalarında ki gözlemleri ve eğitimleri devam ediyor.

 

ARAZİDE YAZ DÖNEMİ STAJI

 

Atatürk Üniversitesi´nin gıda, tarım ve hayvancılık alanında eğitim veren fakülte ve yüksekokullarında okuyan öğrencilerden oluşan stajyerler, yaz dönemi stajı kapsamında köy okullarında kadınlara yönelik verilen eğitimleri yerinde inceleyip derslere katılıyorlar, seralarda ve bahçelerde yapılan tarımla ilgili ilaçlama ve aşılama uygulamaları ile ilgili çalışmalara katılıp, seralarda yetiştirilen sebzelerle ilgili incelemelerde bulunup bol bol not alıyorlar.

 

SICAK HAVAKLARDA ZOR EĞİTİM

 

Seralarda yapılan tarımla ilgili gerek çiftçilerle gerekse İl Gıda, tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri ile bol bol fikir alışverişinde bulunan stajyer öğrenciler, bazı günler hava sıcaklıklarının 35 derecelere kadar çıkmasına aldırış etmeden stajlarını tamamlamanın mücadelesini veriyorlar. Öğrenciler, ayrıca meyve ağaçlarında yapılan aşılama ve diğer çalışmalara da eşlik ederek sahada gözlemleme yapıp eğitim alıyorlar.   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler