Terör mağduru köye en zengin kütüphane kuruldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 26.10.2020 21:08:00
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Düzyurt Köyü Şehit Ali Bulut İlköğretim okulu...
Terör mağduru köye en zengin kütüphane kuruldu

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Bir dönem terörden çok çeken ve 1996 yılında 4 Öğretmenin PKK'lı teröristler tarafından şehit edildiği bir eğitim yuvasıydı, Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Düzyurt Köyü Şehit Ali Bulut İlköğretim okulu...O dönemin Okul Müdürü İmdat Dayan, 2008 yılında adeta okuldaki zor şartlara 'imdat' diyerek yardım istemişti sosyal medyadan. Sosyal ağlara mektup yazarak istenen yardım çığlığı, tüm Türkiye'nin yüreğini sızlatmıştı. İmdat Öğretmen'in , ''Maalesef üzülerek belirtmeliyim ki okulumuz çıplak sınıflardan başka hiç bir donanıma sahip değildir. Çocukların okuyacak kitapları yoktur'' dediği o okula, şimdilerde Öğretmenler tarafından Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinden biri kuruldu. 
 
 
12.000 KİTAP VE 400 SÜRELİ YAYIN...
 
 
Düzyurt Köyü Şehit Ali Bulut İlköğretim Okulunda görevli Öğretmenler tarafından, köy okuluna Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinden biri kuruldu. İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, kütüphanenin Öğretmenlerin kendi çabası ile kurulduğunu duyrdu. 9 Öğretmenin 109 öğrenciye eğitim verdiği 5 derslikli Düzyurt Köyü Şehit Ali Bulut İlköğretim okulunda, Türkiye’nin en zengin köy okulu kütüphanelerinden biri kuruldu. Kütüphanede, 12.000 kitap ve 400 süreli yayın, öğrenci ve velilerin hizmetine sunuldu.  Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, " Tekman Düzyurt Köyü Şehit Ali Bulut İlk/Ortaokulunda öğretmenlerimiz kendi çabalarıyla Türkiye’nin en zengin köy okulu kütüphanelerinden biri kurdular. 12.000 kitap ve 400 süreli yayın, öğrencilerimizin, velilerimizin hizmetinde. Öğretmen;yapar,değiştirir,geliştirir, yüceltir." dedi.  
 
 
 
 
İŞTE İMDAT ÖĞRETMENİN YILLAR ÖNCE YAZDIĞI O MEKTUP
 
 
O dönem okul Müdürü olan İmdat Dayan'ın sosyal ağlardan yazıp yardım istediği mektupta, şu ifadelere yer veriliyordu: 
" İmdat Dayan
merhabalar! ben erzurum iline bağlı tekman ilçesininin düzyurtköyünde düzyurt şehit ali bulut ilköğretim okulu müdürüyüm.okulumuzun bulunduğu muhitte de terör illeti olduğundan buradakieğitim türkiye şartlarının çok altındadır. 1996 yılında 4 meslektaşimizburada hunharca şehit edilmiştir. bu tarihten sonra burdaki eğitimdibe vurmuştur. okulumuz mevcudu 326 öğrenciden oluşmaktadir. maalesefüzülerek belirtmeliyim ki okulumuz çiplak siniflardan başka hiçbirdonanima sahip değildir. ne bir kütüphane ne de bir labaratuvar mevcutdeğildir. çocuklarin okuyacak kitaplari yoktur. ayrica bölgenin kişşartlari çok çetindir. bir insanlik ayibi olarak ilkel çağlardan kalmatezek(hayvan pisliği) sobalariyla isinma ihtiyacimizi karşilamaktayiz.sabahlari o küçücük çocuklar bir koltuklari altinda bir tezek parçasi,diğer koltuk altinda bir defter ve kitaplariyla okula gelmektedirler.( birdefter diyorum zira velilerin geneli çocuklarina bir defterden fazladefter almiyorlar. öğrenciler bütün ders notlarini o tek deftereyaziyorlar. bittikten sonra ancak defter aliyorlar öğrencilere.) ayricaüstlerinden kişlik elbiseleri olmadan. o tezeklerle sinif öğretmenlerisobalari yakip isinma problemleri o şekilde gidermeye çalişiyorlar.çünkü okulumuzda hizmetli de bulunmamaktadir. burdaki veliler cehalettenperişan durumdalar. öğrencilerini okula göndermemek için sudanbahaneler uyduruyorlar. demek istediğim bu zor şartlar altinda ben vemeslek arkadaşlarim mücadele verirken zengin ve maddi durumu iyi olaninsanlarimizdan okulumuza kitap ve kirtasiye yardimi yapilmasi içinyardiminiza ihtiyacimiz vardir. öyle yapalim ki burada şehit olan 4meslektaşimizin ruhu şad olsun ve terör illeti amacina ulaşmasin. tel:0536 375 09 21yardimlarinizi beklemek ümidiyle… saygilarimla….hawar77@mynet.com" 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler