TÜBİTAK'da büyük başarı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 25.05.2013 03:24:00
Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarına katılan ve önemli bir başarı sağlayan öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge tarafından ödüllendirildi.
TÜBİTAK'da büyük başarı

RADARHABER / ERZURUM 

Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarına katılan ve önemli bir başarı sağlayan öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge tarafından ödüllendirildi. 
Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda öğrencilerin elde ettiği derecenin Erzurum adına çok önemli olduğu belirten Milli Eğitim Müdürü Bilge, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.
Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum olarak eğitimde önemli başarılar almaya devam ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanınımızın eşi malumunuz geçtiğimiz hafta ilimizi ziyaret etti. Katıldığı okuma şenliğinde bizimde bir stantımız bulunuyordu. O şenlikte yapılan araştırmalara göre Türkiye genelinde en çok okuyan sayısı Erzurum olarak gözükmekte. Yaptığımız bir kitap okuma yarışmasına 5 bin kadar öğrencimiz müracaat etti ve finallere her bir öğrencimiz 10 kitap okuyarak geldi. Türkiye genelinde İlkokullarda okuma yüzdesi 10.17 iken Erzurum’da bu yüzde 13.46 civarında. Türkiye yüzdesinin yüzde üçlük kadar üzerinde bu yüzdelik dilim aynı seviyede orta ve lise seviyesinde de aynı seviyede. Türkiye’nin yüzdesinin üzerine çıktık” dedi.
TÜBİTAK proje yarışması öncesi başarılı olunması için çeşitli toplantılar düzenlediklerini anlatan Bilge, “Erzurum’un 2 yıl önce proje yarışmasına başvuru sayısı 69 iken bir sonraki yıl bunu 399 projeye çıkardık ve ondan sonra bölge sıralamasında 12. sırada olan Erzurum’u 4. sıraya kadar yükselttik. Bu yıl Erzurum 687 projeye kadar yükseldi. Bölgedeki diğer illerle birlikte bu sayı bin 62 ye yükseldi ve Türkiye sıralamasında 2. sıraya yükseldik. TÜBİTAK proje yarışmasına 25 eser gönderdik bunlardan dokuz tanesi Erzurum’a ait olan eserlerdi. Yarışmada eserlerimizden 3 tanesi derece aldı. Varoş okullardan en iyi eserleri çıkardık. Bunlardan biri olan Atatürk Lisesi öğrencileri yarışmada derece alan öğrencilerimiz oldu. Bu sunu gösteriyor ki okulun adı kötü diye öğrencileri işe aramaz mantığından uzak olursak daha iyi sonuçlar almaya devam edebiliriz” diye konuştu.
Yarışmada derece alan Atatürk Lisesi öğrencilerinden Muhammet Sait Saraçgil “Ahada Eski Kocam” projesi İle bölgede birinci Türkiye genelinde ise üçüncü oldu. Aynı okuldan Muhammet Taha Çakır ve Zafer Erten ise “Çiçekten Sofraya ve Arıcılık Faaliyetlerinin izlenebilirlikleri” projeleriyle bölgede birinci Türkiye genelinde ise üçüncü oldular.
Öğrencileri tebrik eden Bilge daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler : erzurum, başarı, öğrenci,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler