TURAK ekibi Rektör Çomaklı’yı ziyaret etti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 24.10.2023 14:51:00

RADARHABER / ERZURUM
Öğrencilere daha kaliteli bir eğitim verilmesi amacıyla fakülte ve bölümlerin akredite işlemlerine devam eden Atatürk Üniversitesinde, Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünün akreditasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünün akredite olması için girişimlerde bulunan Turizm Fakültesi çalışmalarını sürdürürken, Turizm Eğitimi ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) ekibi ise gelişmeleri değerlendirmek üzere Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.
Fakülteye saha ziyaretinde bulunarak fakültenin iç ve dış paydaşları ile birtakım görüşmeler gerçekleştiren TURAK ekibi, hazırlamış oldukları çıkış bildirisini sunmak için Rektör Çomaklı ile bir araya geldi.
TURAK ekibine refakat eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, Turizm İşletmeciliği Bölümünün akredite olması için yürütülen çalışmalardan bahsederek, fakülte ve bölümün verdiği eğitimin kalitesini göstermek için akreditenin önemli olduğunu belirterek bu konuda Rektör Çomaklı’nın önemli desteklerinin olduğunu söyledi.
Yükseköğretim kurumlarının yüksek standartlarını garanti etmeleri ve sürekli geliştirerek kaliteyi arttırmaları açısından akreditenin mühim olduğuna değinen Rektör Çomaklı, ayrıca öğrencilere de yüksek lisans müracaatlarında, yurtdışı başvurularında ve öğrenci değişim programlarında avantaj sağladığını aktardı.
Atatürk Üniversitesinde birçok fakülte, birim ve programın resmî kurumlar tarafında akredite edildiğini ve bu sayının artması için çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Çomaklı, üniversite çapında akredite başvurusunda olan birçok bölümün sırada olduğunu belirterek yakın zamanda onların da akredite edileceğine inandığını sözlerine ekledi.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler