ULAKBİM çalıştayı başladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 27.05.2013 07:00:00
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) çalıştayı Erzurum’da başladı.
ULAKBİM çalıştayı başladı

 RADARHABER / ERZURUM 

Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) çalıştayı Erzurum’da başladı. Çalıştaya, 250 bilgi işlem temsilcisi katıldı. 3 gün sürecek olan çalıştay 29 Mayıs günü sona erecek. 
ULAKBİM Müdürü Dr. Ahmet Kaplan ağ projelerini kendilerinin yürüttüğünü belirterek, “Bilgiye abonelik uluslararası bilimsel yayınlara teşvik programı gibi üniversitelerimize farklı şekillerde hizmet veriyoruz. Projelerimizi ULAKBİM kapsamında yürütüyoruz. Fatih projesini de biz yürütüyoruz. İnternet hız artırımı ile ilgili yoğun talepler var, yaptığımız ihalelerde yurt dışı çıkışımızı 25 sonra 30 gigabayta çıkartacak şekilde yaptık. Verimliliğimizi de artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Her üniversitemizin bilgi işlemleri ile daha rahat irtibat sağlayacağız.
Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, “Geçmişten günümüze toplumların gücü farklı kaynaklara dayanmıştır. Özellikle sanayi toplumu kavramı sanayileşmeye bağlı üretimi temel almış ve bunun çerçevesinde uzun yıllar varlığını sürdürmüştür. Sanayi toplumundan sonraki süreçte ise temel üretim ve güç faktörü bilgi olmuş bu bağlamda bilgi toplumu olmak önemini giderek artırmıştır. Bilgi toplumu, bilgiyi kaynağında kullanan, bilgiye ihtiyaç duyan, sürekli kendini geliştiren ve yenileyen toplumdur. Bilgi toplumunda yaşam boyu öğrenme ve sürekli eğitim talebi vardır. Günümüzde sürekli yeni bilgiler üretilmekte ve teknolojik gelişmeler hızla değişerek yayılmaktadır. Bilginin yayılmasında internetin önemi fazladır.
Günümüzde üretilen bilgi, dünyadaki pek çok ülkeye aynı anda yayılmaktadır. Bu da internet sayesinde olmaktadır. ULAKNET; Türkiye`deki tüm üniversiteler ve diğer kamu kurum kuruluşlarına gerekli internet alt yapısı ve hizmetlerini ücretsiz bir şekilde sağlamaktadır. ” diye konuştu.

Etiketler : çalıştay, erzurum, haber,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler