Ülkenin ilerlemesi eğitimden geçiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 29.10.2013 12:25:00
Prof. Dr. Mehmet Takkaç, “Ülke olarak dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime çok fazla önem vermemiz gerekir.
Ülkenin ilerlemesi eğitimden geçiyor

RADARHABER / ERZURUM 

Atatürk Üniveristesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nün, ESRUC(Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu) İpek Yolu Bilim ve Eğitim Karavan Seminer Serisi kapsamında düzenlediği 28-29 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleşecek olan "New Trends in Teacher Education (Öğretmen Eğitiminde Güncel Uygulamalar)"adlı seminer bugün başladı. 
Açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç, “Ülke olarak dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime çok fazla önem vermemiz gerekir. Eğitime verilmesi gereken önemi Einstein’in bir sözü ile dile getirmek istiyorum. Einstein “Benim öğrenmemde ki en büyük sorun eğitimdi.”diye söylemiş. Demek ki onun öğretmenleri ona öğretecek doğru yöntemi bulamamışlar. Öğretmen adaylarının Einstein’ın bu sözünü unutmamaları gerek. Ne kadar çok yeni yaklaşım getirebilirlerseniz o kadar çok öğrencinin sorununu çözersiniz” diye konuştu. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Genellikle eğitim sosyo-ekonomik katkının ve kültürel gelişmenin hem nedeni hemde sorunu olarak kabul edilir. Diğer bir deyimle bir ülke kalkınmak istiyorsa eğitime önem vermelidir, kalkınmış bir ülke kalkınmasını sürdürmek istiyorsa da eğitime verdiği önemi sürekli artırmalıdır. Eğitimde en önemli faktörlerden biri şüphesiz öğretmenler ve öğretmen eğitimidir. Eğitim araştırmalarının amaçlarınından bir tanesi de eğitimde karşılaşılan sorunları belirlemek ve bunlara çözümler üretmek. Tüm eğitimcilerin ve öğretmenlerin kendilerinden beklenen işlevleri tam olarak yerine getirebilmeleri için eğitim araştırmalarından haberdar olmaları ve öğretilerini planlarken bu araştırmalardan ve elde edilen bulgulardan faydalanmaları gereklidir. Bu nedenle dünyanın farklı yerlerinden gelen bu bilim insanalrının bugünkü verecekleri seminerin çok değerli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum.” Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Remzi Y. Kıncal, dünyada eğitim alanında yapılan işlere ve gelişmelere değinerek; “Türkiye ekonomik büyüklük anlamda dünyada 17. sırada ama eğitim alanında bununla kıyaslanamayacak kadar geride ve bu konuda çok büyük sorunlar yaşıyor. Bu da bize gösteriyor ki; bir ülkede okullarının sayısının çok olmasından ziyade, onların hangi fonksiyonu yerine getirdiği daha önemlidir”dedi.
İki gün boyunca sürecek seminere, University of Nebrasca-Lincoln’den Prof. Dr. Delwyn L. Harnisch, Nanyang Technological University’den Prof. Christine Lee Kim Eng, Seoul National University’den Prof. Han Hyuk Cho, University Chieti Pescara’dan Prof. Dr. Stefano Trinchese ve University of Illinois’den Prof. Dr. Mark Dressman konuşmacı olarak katılacak.

Etiketler : erzurum, türkiye, atatürk, eğitim,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler