
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Üniversite Özel yetenekli 215 kişi arıyor!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EĞİTİM Haberleri | 14.08.2013 15:27:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavıyla bu sene toplamda 215 öğrenci alınacak.
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklama ile 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Güzel Sanatlar Fakültesi’ne özel yetenek sınavı ile öğrenci alımının yapılacağı bildirildi.
Başvuru için adayların 2013 YGS’nin herhangi bir puan türünden en az 140 puan almış olmalarının ön koşul olduğu belirtilirken Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzu ile herhangi bir Yükseköğretim Kurumuna kayıt hakkı kazanan adaylar veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adayların da başvuru yapabileceği kaydedildi.
1990 VE SONRASI DOĞUMLULAR
Açıklamada Sahne Sanatları-Oyunculuk Sanat Dalına başvuran adayların doğum tarihlerinin 1990 ve daha yukarı olmasının zorunlu olduğu ifade edilerek öğrenci alınacak bölümler ve kontenjanları şöyle açıklandı: “Geleneksel Türk El Sanatları 40, Grafik 20, Heykel 15, Müzik Bilimleri Bölümü 30, Müzik Bilimleri Bölümü (İkinci Öğretim) 30, Resim Bölümü 30, Resim Bölümü (ikinci öğretim) 30, Sahne Sanatları Bölümü 20” Öte yandan ön kayıt işlemlerinin 19-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacağı, sınavında 27-29 Ağustos 2013 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacağı belirtildi.
En Son Haberler
-
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi tescillendi Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi, tarihinde ilk kez "tam akreditasyon" ile tescillendi.
-
Atatürk Üniversitesinden DUS'ta büyük başarı Diş Hekimliği Fakültesi, DUS'ta elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
-
Atatürk üniversitesi "Spor dostu kampüs" unvanı aldı Hacımüftüoğlu, sertifikasını, Bakan Bak, YÖK Başkanı Özvar ve Erdoğan’ın elinden aldı
-
ATAUNİV’den akreditasyon başarısı Atatürk Üniversitesi, kalite odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı.
-
Kimya alanındaki çalışma Nature dergisinde Arş. Gör. Volkan Akyıldız, kimya alanında önemli bir başarıya imza attı.
-
Prof. Dr. Hasan Türkez Rektör Yardımcısı Oldu Rektörlüğe Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun atanmasının ardından ilk görev değişikliği gerçekleşti.
-
A.Ü'den Gastronomi Envanteri Çalıştayı Turizm Fakültesi, Erzurum’un ilçelerine yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.
-
Atatürk Üniversitesi'nde Erasmus hareketliliği Rektör Ömer Çomaklı, “Öğrenci değişim programları bizim için değerli” dedi.
-
Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni Atatürk Üniversitesi, düzenlediği Bilimsel Teşvik Törenlerine devam ediyor.
-
Deneme sınavı ücretini Yakutiye belediyesi karşılayacak Yakutiye İlçesinde oturan öğrenciler şanslı. Deneme sınavu ücretini Yakutiye Belediyesi karşılayacak.