Vali eğitimdeki hedefi açıkladı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 06.05.2013 18:31:53
Vali Öztürk, Erzurum'un eğitimdeki hedefinin ülke genelinde 15'inci sıraya yükselmek olduğunu söyledi.
Vali eğitimdeki hedefi açıkladı!

RADARHABER – ERZURUM

Vali Öztürk, Erzurum'un eğitimdeki hedefinin ülke genelinde 15'inci sıraya yükselmek olduğunu söyledi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 2013 yaz sezonunda Özel İdare aracılığı ile köylere 200 bin TL'lik altyapı yatırımı yapılacağını belirtti. Vali Öztürk, özel sektör tarafından ise Sanayi semtinde 250 kişinin istihdam edileceği bir halı fabrikası ile Palandöken'e yeni bir 5 yıldızlı otelin yapılacağını açıkladı.

"ERZURUM'UN STANDARTLARINI YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi Kanununda yapılan değişiklik ile Özel İdarelerin 2014 yılının Mart ayında Büyükşehir Belediyelerine devredileceğini hatırlatan Vali Sebahattin Öztürk, 2013 yılı yazının son yatırım sezonu olacağın söyledi. Vali Öztürk, "Mayıs ayı itibariyle köylerimiz için planlanan altyapı yatırımların tamamının bütün ihaleleri başlatarak işe başlatmak istiyoruz. Eğitim yatırımlarımızın da diğer yatırımlarla birlikte kış mevsimine kalmadan tamamlanmasını istiyoruz. Bu yılki öncelikli hedefimiz eğitim yatırımları olacak" dedi.

YGS'DEKİ ORANI 15'LERE İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Erzurum'un eğitim alanındaki başarı çıtasını daha yukarı çıkarmak için çalıştıklarını anlatan Vali Öztürk, " Bu yıl YGS' de başarı sıralamasında 23'ncüyüz, hedefimiz 15'inci sıralara inmek" diye konuştu. Erzurum'da özel sektöründe çeşitli yatırımlar yaptığını vurgulayan Vali Öztürk, "Sanayi semtimizde özel bir şirket tarafından halı fabrikası kuruluyor. Bu fabrika 250 kişiye iş imkânı sunacak. Erzurum aynı zamanda bir Kış Sporları ve Turizm Merkezi, bu yöndeki çalışmalarımız projelerimiz de devam ediyor. Palandöken'e özel bir şirket tarafından yeni 5 yıldızlı yeni bir otel daha yapılıyor. Şirket gerekli hazırlıklarını tamamladı. Yakında inşaata başlayacak. özel şirketin çalışmalar başlattı. Bu yatırımında Erzurum için önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda Erzurum'daki kış turizmi yatırımları için Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir model üzerinde çalışıyoruz" dedi.

2. ORGANİZE ERZURUM İÇİN ÖNEMLİ"

Vali Öztürk, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin de Erzurum için önemli olduğunu vurgulayarak Pasinler yolu üzerinde kurulacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi verdi. Vali Öztürk, "Güneytaş mevkisinde 216 hektarlık alanın bu yıl içerisinde ihalesi yapılmıştı. Yıl sonuna kadar da alt yapı çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. Amacımız; müteşebbislerimize, yatırımcılarımıza işlerini daha rahat yapabilecekleri, üretim için uygun şartları sağlayabileceğimiz yerler tahsis etmek." diye konuştu.

Etiketler : Eğitim, hedef, sıra, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ali Rıza 06.05.2013 08:05:32

    Hedef ilk 15 diyorsun da sayın valim...Hangi hedeften bahsediyorsun.Bizim buralarda halen daha bir ve beşinci sınıflar tek sınıfta ders görüyor...Sen gidicisin, bakalım gelen Vali nasıl bir hedef koyacak.

En Son Haberler