Valilik Uyardı! Pazar Günü Bunları Yapmayın

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 11.03.2016 17:22:00
Pazar günü yapılacak olan YGS için Valilik tarafından bir dizi tedbir alındı.
Valilik Uyardı! Pazar Günü Bunları Yapmayın

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Valilik tarafından bir dizi tedbir alındı. Valilikten konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
“Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olan gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarını değerlendireceği ve gelecekleri bakımından önem taşıyan 2016-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016 YGS )ilimizde 13.03.2016 tarihinde Pazar günü yapılacaktır. Erzurum ilinde 90 ayrı binada, 270 yöneticinin görev alacağı sınava, 59 engelli olmak üzere yaklaşık 24000 öğrenci katılacaktır. 2016-Yüksek öğretime Geçiş Sınavının (2016-YGS) huzurlu, güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere;
1- 13.03.2016 Pazar günü saat 09: 30’dan itibaren Pazar günü saat 13.00’a kadar olan süre içinde; Otoların klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, Ambulans ve Polis otolarının acil durumlar haricinde, siren çalmaları, Bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri, pazar kurulması ve buna benzer her türlü çalışma yapılması, Erzurum ili Sınav Merkezleri olan alanlarda yasaklanmıştır. Bu kuralları ihlal edenlere Emniyet ve Belediye görevlilerince cezai işlem yapılacaktır.
2- Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü görevlilerin vasıtaları hariç hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir.
3- 13.03.2016 Pazar günü saat 08: 00 - 13: 00 saatleri arasında sınav yapılacak tüm okullar ve çevrelerinde Emniyet-tertip ve tedbirleri Emniyet ve Belediyelerce önceden alınacaktır.
4- Belediye Başkanlığınca sınav merkezlerine gidecek güzergâhlar levhalarla belirlenecek ve toplu taşıma seferleri aksatılmadan sürdürülecektir.
5- Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacaktır.
6- Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacaktır. Her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın öğrencilerimize huzurlu bir sınav ortamı oluşturulması bakımından hassasiyet göstermelerini önemle rica eder, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar.“
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler