Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencileri S-800 yaptı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 21.04.2021 20:34:00
"İnsansız Göktürk Elektromanyetik S-800 Sistemi" isimli proje, birinci oldu.
Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencileri S-800 yaptı!

Sinan AYDIN'ın -ÖZELhaberi... 

 

RADARHABER / ERZURUM 

Yakutiye Anadolu Lisesi, TÜBİTAK projeleri ile dereceler elde edip eğitimde Erzurum'un gururu olmaya devam ediyor. Yakutiye Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği, "İnsansız Göktürk Elektromanyetik S-800 Sistemi" isimli Fizik alanlı Milli Teknoloji Hamlesi temalı araştırma projesi, TÜBİTAK yarışmalarında  10 İl arasında Bölge 1.si oldu ve Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. 

 

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ TEMALI PROJE BİRİNCİ OLDU

 

Elif Temiz, Senanur Kılıç ve Çağrı Küçük adlı öğrencilerin yürüttüğü "İnsansız Göktürk Elektromanyetik S-800 Sistemi" isimli Milli Teknoloji Hamlesi temalı araştırma projesi, bölge yarışmasında alamnında birinci olarak alkış aldı. Projenin yaratıcısı öğrenciler  Elif Temiz, Senanur Kılıç ve Çağrı Küçük, başarılarını gece gündüz demeden yurdumuzun her yerinde görevlerini layıkı ile yerine getiren askerlerimizin mensubu olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) armağan ettiklerini açıkladılar. Arkadaşlarının bu başarısı okuldaki diğer öğrenciler arasında, '' Ruslar'ın S-400'ü varsa Yakutiyeli öğrencilerin S-800'ü var''  benzetmesi yapılarak alkışlandı. 

 

 

BAŞARILARINI ASKERLERİMİZE ARMAĞAN ETTİLER

 

Konu ile ilgli bilgi paylaşımında bulunan ve okul öğrencilerinin başarısında büyük pay sahibi olan öğretmenleri Burhan Yeşilyurt, öğrencilerinin gururlandıran başarısını sosyal medyadan da duyurdu. Burhan Yeşilyurt, yaptığı bilgilendirme açıklamasında ise, '' Bizim Yüzbaşılarımıza (Elif Temiz - Senanur Kılıç - Çağrı Küçük) helal olsun. Bu başarıyı ve projeyi gece gündüz yurdumuzun her yanında görev yapan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine armağan ediyoruz'' dedi. Yakutiye Anadolu Lisesi öğrvncilvrine birincilik getiren proje, başta okul yönetimi olmak üzere Erzurum Milli Eğitim camiasını da gururlandırdı. 

 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler