Ziraat Fakültesi'nde 50 yıl sonra mezuniyet!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 02.07.2013 13:35:00

RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesinin ilk mezunları 50 yıl önce mezun oldukları okulu ziyaret ederek mezuniyet coşkusu yaşadılar. 1963 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü’nden mezun olan ancak o zamanlardaki şartlara göre mezuniyet töreni yapamayanlar yıllar sonra aynı okulda buluştular.

ANILARINI TAZELEDİLER
İlk olarak Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı ziyaret eden mezunlar, anılarını tazelediler.
Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin bugünkü konumu hakkında bilgiler verdikten sonra 50 yıl önce mezun olan 17 mezuna çeşitli hediyeler takdim etti.Mezunlar adına gurup başkanlığı görevini üstlenen DSP İstanbul Milletvekili Yücel Erdener, “Biz Ziraat Fakültesi, Toprak Bölümü’nün ilk mezunlarıyız. 50 yıl önce kep giyememiştik. Bu yüzden Rektörümüzü arayarak böyle bir talepte bulundum. Kabul ettiği için çok mutluyuz. Atatürk Üniversitesi’nde okumak bir ayrıcalıktır.” dedi.

50. YIL ANISINA CÜPPE VE KEP GİYECEKLER
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, mezunların ziyaretinden memnun kaldığını belirterek, “Üniversitemiz ilk açıldığında 200 öğrenci vardı şimdi ise 200 bin öğrenci bulunmakta. İlk mezunlarımızın da ziyarette bulunması bizi mutlu etti. Şimdi 50. Yıl anısına mezunlarımıza cüppe ve kep giydireceğiz.” şeklinde konuştu. Mezunlar AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a 1963 yıl dönemine ait mezuniyet fotoğraflı tablo ve CD verdiler.
 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler