SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
32 saatlik çalışmaya 4 yıllık prim
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 07.10.2015 20:00:00 |

RADARHABER / ERZURUM
TBMM’nin en kısa süreli dönemi olarak tarihe geçen 25. dönemde sadece 32 saat Genel Kurul’da çalışan milletvekillerine iyi haber geldi. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilerek Meclise gelen ve 25. dönemde yaklaşık 32 saat görev yapma imkanı bulunan milletvekillerinden 1 Kasım seçimlerinde tekrar aday olmayan veya 1 Kasım seçimlerinde tekrar seçilemeyen milletvekilleri emeklilik hakkını elde edememiş olacaklardı. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ın imzası ile milletvekillerine gönderilen yazıda,
“Emeklilik hakkını elde edemeyen milletvekilleri, bu görevlerinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içinde SGK’ya müracaat etmeleri halinde erkekte 25, kadında 20 hizmet yılının dolumuna kadar olan süre içinde 4 yıl boyunca Başbakanlık Müsteşarına endeksli primin; Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi çalışması olmayanların tamamı, vergi mükellefi olarak iş yapanlar ile bir işverene tabi olarak çalışanların ödedikleri primler ile Başbakanlık Müsteşarına ödenen prim arasındaki farkı TBMM Bütçesinden karşılanacak” ifadelerine yer verildi.
Aday olmayan veya aday olup da seçilemeyen milletvekilleri için; tedavi yardımı aynen devam edecek, mevcut diplomatik pasaportlar hususi pasaporta dönüşeceğinden bu pasaportların Milletvekili Hizmetleri Başkanlığına teslim edilecek. Talep üzerine Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilerek “Milletvekilinin kullandığı araç” şerhi konulan araçlardaki şerh 1 Kasım tarihi itibariyle kaldırılacak. Yurt içi ve yurt dışı görevlendirilmelerden dolayı avans borcu bulunanların görev bitim tarihi itibariyle avanslarını 1 ay içinde kapatmaları yasal zorunluluk. Aksi halde Strateji Geliştirme Başkanlığınca kişi borcu olarak tahsil edilecek.
TBMM Haberleşme Yönetmeliği gereğince TBMM bütçesinden ödenen haberleşme giderleri Kasım 2015 tarihi itibariyle limit aşımı olması halinde aşan miktar Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından kişi borcu olarak tahsil edilecek. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulunca ilan edilen kesin aday listesi yer alamayan milletvekilinin GSM operatöründen almış oldukları taksitli telefon cihaz bedelinin kalanı 15.20.2015 tarihinde ödenecek olan ödenek ve yolluklardan defaten kesilecek. Yasama faaliyetleri içinde kullanılmak üzere makamlarda bulunan bilgisayarlar 26. dönem milletvekillerinin kullanımı için Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından bakıma alınacağından 1 Kasım 2015 tarihine kadar bilgisayarlarda bulunan önemli bilgi ve belgelerin yedeklenmesi istendi.
AYLIK KESİNTİ 320 LİRA
Milletvekillerine gönderilen yazıda; “Emekli aylığı almaktayken yeniden seçilen milletvekillerinden, almış oldukları ödenek ve yolluk geliri dışında, vergi mükellefi olarak iş yapanlar ile yapacakların 5510 sayılı kanunun 30. maddesi gereğince emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmesi için (1 Kasım 2015 tarihi itibariyle yaklaşık aylık kesinti 320 lira) bağlı bulundukları İl Sosyal Güvenlik Kurumlarına müracaat etmeleri gerekmektedir” denilirken, emekli aylığı alırken seçilemeyen milletvekilleri için, “Milletvekilliği sona erenlerden vergi mükellefi olarak iş yapanların ya da yapacak olanların 5510 sayılı Kanunun 30. maddesi gereğince emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmesi için 1 Kasım 2015 tarihi itibariyle yaklaşık aylık kesinti 320 lira) bağlı bulundukları İl Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
En Son Haberler
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.
-
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın anne acısı Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın annesi Fadime Akpunar, hakka yürüdü.
-
"Gönül belediyeciliği şiarımız olmaya devam edecek" Halkın taleplerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Uçar sahadan ayrılmıyor.
-
BBP İl Başkanı Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, anlamlı bir 15 Temmuz mesajı yayımladı.
-
Elmalı’dan ‘‘Terörsüz Türkiye’’ sürecine destek ‘‘Sırf muhalif olmak için muhalefet etmektense, siyaset üstü olan bu sürece destek olmalıyız’’
-
Erzurum AK Gençlik çığ gibi büyüyor AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Dorman, üye çalışmaları en fazla olan iller arasına girerek ödül aldı.
-
BBP Lideri Destici Erzurum basını ile buluştu Destici: "Erken seçim olma ihtimalini bugünün şartlarında sıfır görüyorum"
-
BBP Lideri Mustafa Destici Erzurum’a geliyor BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğu Anadolu ve Erzurum Çalıştayı”na katılacak.