SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
50 İlde Dev Anket! İşte çarpıcı sonuçlar...
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 15.01.2015 20:39:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'na başkanlıkedeceği 19 Ocak'a sayılı günler kala yapılan anketler, halk desteğini gözler önüne serdi. Toplantıya destek yüzde 70.5 çıktı.MAK Danışmanlık tarafından 5-10 Ocak tarihleri arasında yapılan "Türkiye Gündemi ve 2015'in ilk siyasi araştırması" başlıklı anketi, 30 büyükşehir, 20 il ve 140 ilçede 5 bin 400 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.
Üç ana başlıkta yapılan ve çarpıcı sonuçlar ortaya koyan anketin haziran ayında yapılacak genel seçimlere yönelik bölümünde AK Parti'nin oy oranının kararsızların dağılımıyla birlikte yüzde 48,4, CHP'nin yüzde 25,4 ve MHP'nin de yüzde 14 olduğu belirtildi.
Ankete göre seçime parti kimliğiyle gireceğini açıklayan HDP'nin yüzde 10'luk barajı aşamadığını gösterdi. HDP'nin oy oranı yüzde 6.8'de kaldı. HDP'yi yüzde 1.4'le Saadet Partisi, yüzde 1.3'le BBP ve yüzde 2.5'la da diğer partiler izledi.
ERDOĞAN'A 70.5'LİK DESTEK
MAK Danışmanlık'ın anketinin en çarpıcı sonucu ise 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a halk desteği oldu. Ankete katılanların yüzde 70,5'i "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapmasını olumlu buluyor musunuz?" sorusuna "evet, olumlu buluyorum" yanıtını verirken bu soruya olumlu bulmadığı karşılığını verenlerin oranı yüzde 24.5 oldu. Yüzde 5'lik bölüm ise görüş bildirmedi.
"GÜVENİ GÖSTERİYOR"
Anketin analizinde Türkiye'nin Başkanlık sistemine geçişte önemli bir parametre olacağı düşünülen Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapması konusunun vatandaştan çok ciddi destek aldığı belirtilerek "Bu sonuç Cumhurbaşkanı'nın halkoyuyla cumhurbaşkanı seçildiği tarihte aldığı oy oranı olan yüzde 52'nin çok üstünde. Cumhurbaşkanına yönelik destek ve güveni göstermesi bakımından önemli" denildi.
En Son Haberler
-
Elmalı: Gençlerin Sesi, Vicdanın Dili Olacağız…
Demokrat Parti Başkan Danışmanı Elmalı: Gençlerin Sesi, Vicdanın Dili Olacağız…
-
Başkan Adayı Ali Öğdük'ten birlik ve demokrasi mesajı
Başkan Adayı Ali Öğdük, seçim öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi.
-
Yakutiye'den üniversiteye modern çocuk parkı
Yakutiye Belediyesi, Üniversite kampüsünün içindeki alana modern çocuk parkı yaptı.
-
Ali Öğdük, İYİ Parti İl Başkanlığına adaylığını açıkladı…
İYİ Parti’nin kurucularından olan iş insanı Ali Öğdük, adaylığını açıkladı.
-
Ebubekir Elmalı Demokrat Parti’de
Siyasette tüm dengeleri değiştirecek gelişme…Ebubekir Elmalı Demokrat Parti rozetini taktı.
-
Anahtar Parti'de Erzurum Mutluluğu
Gövde gösterisine dönüşen etkinlik, Anahtar Parti’nin Erzurum’daki gücünü bir kez daha ortaya koydu.
-
Ağıralioğlu Erzurum’da yeniden diriliş mesajı verdi
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Dadaşlarla buluştu.
-
Anahtar Parti Erzurum teşkilatı büyük güne hazır
Yavuz Ağıralioğlu’nun 12 Ekim’de gerçekleştireceği Erzurum Halk Buluşması için geri sayım başladı.
-
Sadık Çat'tan TBMM’de yaşanan rezalete tepki
Sadık Çat: “Bu Millet Bebek Katiline Özgürlük İsteyenlerle Aynı Safta Olmaz!”
-
Avukat Gündüz Güneş İYİ Parti İl Başkanlığı’na talip
Avukat Gündüz Güneş, İYİ Parti Erzurum il başkanlığına adaylığını açıkladı…





