'Operasyon Afrin ve Münbiç ile Kalmayacak'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 04.02.2018 14:03:00
MHP Milletvekili Kamil Aydın, Zeytindalı operasyonu ile ilgili değerlendirmede bulundu.
'Operasyon Afrin ve Münbiç ile Kalmayacak'

RADARHABER / ERZURUM

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Zeytindalı operasyonu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Operasyon, Afrin ve Münbiç ile kalmayacak. Sorun nereye kadar devam ediyor, Fitrenin yuvası nerde oraya kadar gidecek” dedi.  Kardelen TV’de yayınlanan Gündem Özel programına konuk olan MHP Erzurum Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, Milli Savunma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, Ayhan Türkez ve Duygu Şahin’in sorularını cevaplandırdı.
Sıcak gündem Zeytindalı Operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Aydın, “Afrin operasyonunu sadece tek başına Afrin olarak düşünmemek lazım. Fırat Kalkanı ile başlayıp, İdlib operasyonu ile devam etti. Bugünde Afrin. Gerçekten strajetik arka planı çok güçlü bir harekat. Sadece Suriye ile 911 kilometre sınır hattımız var. Bu sınır güvenliğini sağlamak durumundayız” dedi. 
“Bir ülkenin içerde huzuru selameti varlığı refahı için sınır güvenliğini en üst düzeyde dikkate alınması lazım” diyen Prof. Dr. Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli savunma konsepti sınırlarının kontrolünden başlar. Sınırların kontrolünü sağlayamazsanız içeriye her türlü sızma olur, İnsan vücudu gibi her türlü mikrop içeriye gireceği yapıya dönüşür. Sınırımız kevgire döndü. Bu işin arkasından durmak zorundayız. Bu vatan meselesi, ülke meselesi. Sınırını koruyamayan evinin bahçesinde güvenliğini sağlayamazsan evinden giriş çıkışlar da sağlıklı olmaz. Bu sadece Afrin ve Münbiç ile kalmayacak. Sorun nereye kadar devam ediyor, Fitrenin yuvası nerde oraya kadar gidecek. Başarılı bir harekat. Askeri derslerde kullanılacak bir harekat. Bunu kimse hafife almasın. Artık huzur ve gelişen bir Türkiye’nin önünün tıkanmamasını istemiyoruz.”

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler