'Şehit gelmiyor diye rahatsız olanlar var'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 13.10.2013 12:21:00

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Sandık Danışma Meclisi toplantısı için geldiği Erzurum'da çarpıcı açıklamalarda bulundu.AK Parti Erzurum İl Başkanlığı salonunda Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Keleşoğlu tarafından organize edilen toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, İl Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
AK Parti iktidarının daha güçlü devam etmesi, Türkiye’de istikrarın devam etmesi ve ülkenin değişiminin önünü tıkayan engellerin sabırla, kararlılıkla ortadan kalkması için verilen mücadelenin devam edeceğini ifade eden Muhyettin Aksak, “Bu mücadelede Sandık Danışma Meclislerimize çok büyük görev düşüyor. Bu toplantının amacı, Sandık Danışma Meclisini oluşturup sandıktaki üye kardeşlerimizin bir biriyle tanışmasını sağlamak. AK Parti’nin kuruluşundan beri Başbakanımızın özellikle üzerinde durduğu Beyefendiler bugüne kadar hep siyasette ön saflarda koşturduk, hep siyaseti sahiplendik. Belki bu işte hep bacılarımızı, kardeşlerimizi, hanımefendileri uzak tuttuk. Ama Başbakanımız Belediye Başkanlığından beri hatta il başkanlığından beri. Çünkü Başbakanımız İstanbul’da İl başkanı olduğu zaman bizde Erzurum’da il başkanıydık. O zamandan kendisini takip ediyoruz. Hep hanımefendilerin siyasette daha ön saflarda koşmasını, daha gayretli olacağını hissettiğinden dolayı hep partinin kuruluşunda da bir kota ayırdı. İşte buradaki manzarada Başbakanımızın ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Zaten seçmenin yüzde 50’side bayan. Hanımefendilere büyük yük düşüyor." dedi.
 
“BAŞÖRTÜ YASAĞINI KALDIRACAĞIZ DEDİM DİYE SİYASİ YASAKLI OLMA NOKTASINA GELDİM”
İlk milletvekili olduğu dönemde partinin kapatılmayla yüz yüze kaldığını belirten Aksak, "71 tane milletvekili yasaklı duruma kalıyordu, bunlardan bir tanesi de bendim. Sebebi ise partimizin bir toplantısında konuşmamda dedim ki; “İnşallah önümüzdeki hafta meclisten başörtüsü yasağını kaldıracağız. Kızlarımız, çocuklarımız, bacılarımız rahat rahat üniversitelere gidip okullarını okuyacaklar’ ve bu partinin kapatılmasına ilgi tutan bir nokta olarak işlenmişti. O 71 milletvekilin içerisinde siyasi yasaklı olma noktasında bende vardım. Bir takım çevrelerin, bir takım organizelerin, bir takım grupların, bir takım art niyetli insanların bir hesabı varsa Rabbimin de o tuzakları bozacak mutlaka bir hesabı var. O gün nelerle mücadele ediyorduk. Bugün Rabbime şükürler olsun AK Parti olarak Başbakanımızla birlikte, Bakanlarımızla birlikte, Milletvekillerimizle birlikte, Belediye Başkanlarımızla birlikte, Teşkilatlara birlikte bu gücün verdiği destekle başörtü problemi artık ortadan kalkmış oldu. CHP işte yine Anayasa Mahkemesine götürüyor, götürsün hiç önemli değil. Halkın bu gücü partimizin arkasında olduğu müddetçe ve bu milletin duaları Başbakanımızla bizlerle beraber olduğu müddetçe inşallah halkımızın önündeki engellerin hepsi bir bir kalkacaktır." şeklinde konuştu.
 
“ŞU ANDA TÜRKİYE'YE ŞEHİT CENAZELERİ GELMEDİĞİ İÇİN RAHATSIZ OLANLAR VAR”
Şuan Türkiye’de şehit cenazeleri gelmediği için rahatsız kesimler olduğunu ileri süren Aksak, "Barış olsun Doğudaki Batıya gidebilsin, Batıdaki de Doğuya gidebilsin. Bunun kapılarını açmak için hiç bir siyasi gücün yapamadığını Başbakanımız yapıyor. Bundan rahatsız ve huzursuz olanlar var. Analar artık bundan sonra ağlamasın, gözyaşı dökmesin, şehit cenazeleri gelmesin, çocuğunu askere gönderen ellerini ovuşturarak acı içerisinde kalmaması için bir süreç başlattı ama süreci başka noktalara çekmek isteyenler var. Ben bu süreci başka noktalar çekmek isteyenlere şunu söylüyorum. Eğer sen Türkiye’nin bir bölgesine gidemiyorsan, orda dolaşamıyorsan, orda söz sahibi değilsen, o bölgelerde milletvekili çıkaramıyorsan, o bölgelerde bir varlığın yoksa sen zaten Türkiye’yi kafanda bölmüş sayılırsın. Ama Ak parti ne yaptı; ülkenin her tarafına gitti, her tarafında teşkilatlarını kurdu, her tarafında çalışmasını ortaya koydu ve bu ülke bir bütündür, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek millet dedik. Bu noktada bizlerin daha çok çalışması lazım." dedi.
 
“ÜLKEMİZDE 3-5 AĞACI BAHANE EDEREK OLAYLAR ÇIKARDILAR”
Türkiye’de 3-5 ağacın kesilmesini bahane ederek Gezi Parkı olaylarının çıkarıldığını belirten Aksak, “Siyasetin en önemli malzemesi sandıktan çıkan oydur. Siyasete güç veren budur. Bu gücü bir takım çevreler kabul etmediler ve benim milletimin verdiği oyu da her şey sandık değildir, her şey seçim değildir diye hafife almaya çalıştılar. Milletin gücü olduğu müddetçe her şey odur. O gücüde biz aldığımız müddetçe bizimle beraber olduğu sürece ülkemizde yapamayacağımız hiç bir şey yoktur. Devlet Bahçeli gizli bir oturumunda demişti ki; ”Eğer AK Parti PKK’yı bitirir kanı durdursa oyu yüzde 70’lere çıkar”. Bizim oyumuzun yüzde 70’lere çıkacağının nereden olacağını hesap etmişler. Çünkü beslendikleri nokta orası, nemalandıkları nokta orası. O kapılar kapandığı zaman bunlar bitecekler." şeklinde konuştu.
Etiketler : Erzurum, gündem, açıklama, sandık,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler