'Aziziye sağlık ve şifa turizmine dönüşecek'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 10.02.2014 18:38:00

RADARHABER / ERZURUM 
MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, “Aziziye’de termal kaynaklar sağlık ve şifa turizmine, turizm ise Erzurum’a ve Aziziye’ye kazanç olarak geri dönecek” dedi. MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Dadaşkent ve Ilıca bölgesinde bulduğu her fırsatta seçmenleriyle bir araya gelen Resuloğlu, “Erzurum’daki termal kaynaklar için yapılan değerlendirmeler genellikle aynı: Bu potansiyel değerlendirilemiyor. Buna biz de katılıyoruz, Ilıca’daki termal zenginliğimiz değerlendirilemedi, katma değer üretir hale getirilemedi” dedi.
Ilıca’daki termal kaynakların verimli bir biçimde kullanımı ve ekonomiye kazandırılması noktasında çok özel bir proje hazırladıklarını anlatan Resuloğlu, “Bugün Afyon’da ve Kütahya’da termal tesisler çok büyük bir öneme sahip. Türkiye’nin dört bir yanından bu illere insanlar şifa bulmak için gidiyor, günlerce konaklıyor ve sonuç itibariyle o illerde ticari bir canlılık yaşanmasına sebep oluyor. Aynı kaynak Aziziye ilçemizde de bulunuyor olmasına rağmen maalesef değerlendirilemiyor” diye konuştu.
 
RESULOĞLU: UYUYAN TERMAL DEVİ UYANDIRACAĞIZ
Aziziye ilçesinde hizmet verecek turistik termal tesisler ve butik otel projesi hazırlattıklarını dile getiren Resuloğlu, “Bu projeyle Erzurum’da termal turizmin tarifini yeniden yapacağız. Bugüne kadar hakim olan çermik işletmeciliği mantığını ortadan kaldıracak, termal kaynaklarımız üzerinden sağlık ve şifa turizmi gibi oldukça kazançlı bir sektör oluşturacağız. İnsanlar ilçemize gelerek sadece şifa bulmakla kalmayacak, Türkiye’nin en gözde kış sporları tesislerinin bulunduğu Erzurum’u da görmüş olacak. Termal turizm kış turizmini, kış turizmi termal turizmi destekleyecek. Yerli ve yabancı turistler Erzurum’a geldiklerinde Aziziye’nin şifalı kaplıca sularından istifade etmekle birlikte dünyanın en kaliteli karı ve en düz pistlerine sahip Palandöken’de kayak yapma imkanı da bulacaklar. Termal tesis projemiz ilçemizde yeni iş sahaları açılmasına da ön ayak olacak. Bu nimetten ilçemizde yaşayan halkımız da faydalanacak, gençlerimiz iş sahibi olacak, esnafımız para kazanacak. İşte biz ilçede bu canlılığı sağlamak için göreve talibiz. Aziziye’nin altındaki uyuyan termal devi uyandırmak ve ilçenin çehresini sil baştan değiştirmek için yetki istiyoruz” şeklinde konuştu.
Etiketler : Erzurum, MHP, şifa, Resuloğlu,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler