'Yakutiye'de tarihsel zenginlik var'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 14.02.2014 19:58:00

RADARHABER / ERZURUM
MHP Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, “Tarihsel mirası korumak ve onları gün yüzüne çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. MHP Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, seçim çalışmaları çerçevesinde Erzurum’daki basın yayın kuruluşlarına da konuk oluyor. Kardelen TV’de dün yayınlanan “Seçim Pazarı” programına katılan Nurullah Özkılıç, gazeteciler ve vatandaşlar tarafından adeta soru yağmuruna tutuldu. Yakutiye ilçesinde hayata geçirmeyi arzu ettiği projeleri anlatan Özkılıç, bugün de, ilçeye bağlı sanayi semtindeki işyeri ve oto plazaları ziyaret etti, muhtarlarla bir araya geldi. Bölge muhtarlarının sorunlarını dinleyen Özkılıç, 30 Mart’tan sonra el birliğiyle ilçenin çehresini değiştirme taahhüdünde bulundu. Mahalle muhtarlarına yönelik olarak ilçede gerçekleştirmesi planladıkları alt ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Özkılıç, Erzurum’un ve ilçenin sahip olduğu tarihsel mirasa da vurgu yaptı.
 
YAKUTİYE İLÇESİNDE TARİHSEL ZENGİNLİK VAR
Erzurum’un binlerce yıllık zengin bir tarihsel mirasa sahip olduğunu dile getiren Nurullah Özkılıç, bu zenginliğin özellikle de Yakutiye ilçesinde yoğunlaştığını belirterek, “Yakutiye ilçemiz Erzurum’un adeta açık hava müzesi konumunda. Gerek yapı sanatı ve gerekse mimari açıdan çok sayıda tarihi yapının bulunduğu ilçemizde maalesef bu zenginlikler değerlendirilemiyor. Halbuki kentin kendisinin, kimliğinin ve ruhunun ifadesi olan tarihi bu miraslarımızın baş tacı edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
TARİHİ KAPILAR ERZURUM’UN MARKA DEĞERLERİ
Tarihsel bir derinliğe sahip olan Erzurum’un tarihi kaynaklarda hep ‘kapılarıyla ünlü bir belde’ şeklinde anıldığını hatırlatan Nurullah Özkılıç, Kavak Kapı, Karskapı, İstanbul Kapı ve Harput Kapı projeleriyle şehrin marka olan bu değerlerine yepyeni bir vizyon kazandıracaklarını ifade etti. Erzurum’un kapılarını imar edildiği dönemin mimari çizgilerine ve dokusuna uygun bir biçimde restore edeceklerini anlatan Nurullah Özkılıç, “Çünkü tarihi kapılarımız Erzurum’un kültürünü, milli kimliğini, tarihini ve en önemlisi de, Dadaşça bir duruşu ifade ediyor. Biz bu değerleri canlı ve diri tutmaya kararlıyız. Allah’ın izniyle bu mübarek beldenin tarihsel açıdan da zengin olan Yakutiye ilçesini bir açık hava müzesine dönüştüreceğiz” dedi.
Etiketler : Erzurum, tarih, Yakutiye, zengin,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler