SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
'MHP tarihinin en büyük oyunu almıştır'
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 11.04.2014 09:11:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Yerel seçimlerin değerlendirmesini yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmeni eleştirdi. MHP’nin yerel seçim hazırlıklarına 1 yıl öncesinden başlayıp 30 Mart akşamına kadar sürdürdüklerini ifade eden MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurumlunun iradesine hepimiz saygı duyuyoruz ama şunu ifade etmek isterim ki AK Parti iktidarı Erzurum’u kandırmıştır.” dedi.
Kaya, “ MHP, Erzurum’da 116 bin oy alarak tarihinin en yüksek oyunu almıştır. Ama bu aldığımız oy bizi bir ilçe ya da büyükşehir belediye başkanlığına getirecek kadar yeterli oy sayısı değildir. Tabi birde adaletsizliklerin kurbanı olan bir partiyiz. Bir siyasi parti 25 bin oy ile 4 ilçeyi kazanarak toplam 14 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve 4 Belediye Başkanı çıkartıyor ama MHP 116 bin oy ile hiç belediye alamıyor ve Büyükşehir’e 4 tane meclis üyesi gönderebiliyor. Bu rakamlara bakılırsa MHP, Erzurum’un ana muhalefet partisidir. Bundan sonra gördüğümüz eksiklikleri dile getireceğiz. Bugün billboardlar da Erzurum’a teşekkür mesajları yayınlanıyor. Elbette teşekkür edecektir. Ben artık ona Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hitap etmiyorum ve etmeyeceğimde. Sekmen, Kartal Belediye Başkanı’dır. Elbette teşekkür edecek çünkü kendisine ciğer teslim edilmiştir. 2009 yılında MHP, 20.2 oya sahipken, 2011 milletvekilliği seçiminde 13.30 oy ve bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığından 29.17’dir. İlçe belediyelerinde aldığımız oy 24.32’dir. Bu durumda MHP, Erzurum’da en yüksek oyunu almıştır. Türkiye geneli bakıldığında MHP’nin oyları 2 milyonun üzerine çıkmıştır ve bu 2 milyonun büyük kısmı da AK Parti’den, MHP’ye dönen oylardır. Bu da MHP’nin önümüzdeki genel seçimlerde iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir.” dedi.
En Son Haberler
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.
-
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın anne acısı Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın annesi Fadime Akpunar, hakka yürüdü.
-
"Gönül belediyeciliği şiarımız olmaya devam edecek" Halkın taleplerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Uçar sahadan ayrılmıyor.
-
BBP İl Başkanı Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, anlamlı bir 15 Temmuz mesajı yayımladı.
-
Elmalı’dan ‘‘Terörsüz Türkiye’’ sürecine destek ‘‘Sırf muhalif olmak için muhalefet etmektense, siyaset üstü olan bu sürece destek olmalıyız’’
-
Erzurum AK Gençlik çığ gibi büyüyor AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Dorman, üye çalışmaları en fazla olan iller arasına girerek ödül aldı.
-
BBP Lideri Destici Erzurum basını ile buluştu Destici: "Erken seçim olma ihtimalini bugünün şartlarında sıfır görüyorum"
-
BBP Lideri Mustafa Destici Erzurum’a geliyor BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğu Anadolu ve Erzurum Çalıştayı”na katılacak.