"Bu propagandayı yapanlar yalancıdır"

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 28.05.2013 13:08:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grubu'nda alkolle ilgili düzenlemelere açıklık getirdi.
"Bu propagandayı yapanlar yalancıdır"

RADARHABER / ANKARA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında ülke gündemine ilişkin yaşanan son gelişmeler yer aldı.  Erdoğan alkol yasaklandı diye propaganda yapanlara, en hafif tabiriyle "yalancıdır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bundan 30 yıl önce 26 Mayıs 1983'te Necip Fazıl'ı hakka uğurladık. Üstad çok zor şartlarda yaşadı. Tüm tehditlere rağmen hakkı söylemekten bir an bile tereddüt duymadı. Kendisi ile tanışma bahtiyarlığına eriştiğim Üstad Necip Fazıl'ı rahmetle yad ediyor, eserlerini yaşatacağımızı belirtmek istiyorum. 27 Mayıs'ın 53. yıl dönümünde, idama mahkum edilen, Adnan Menderes'i, Fatim Rüştü Zorlu'yu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle yad ediyorum. Menderes milletten yetki aldığında ilk işi fethi kutlamak olmuştu. 29 Mayıs darbesinin ilk yasakladığı kutlama da fetih kutlaması olmuştu.

3. KÖPRÜ PROJESİ

Fetih yıldönümünü iki etkinlikle kutlayacağız. Şimdi üçüncü Boğaz köprüsünün temelini atıyoruz. Sayın cumhurbaşkanı ile birlikte orada olacak ve temel atma törenini idrak edeceğiz. Köprü 2 çarpı 5 şeritli olmak üzere 2164 metre uzunluğunda olacak. Proje 2x4 şerit olmak üzere 64 km'den oluşuyor. Yatırım tutarı 4.5 milyar lira olacak. 2.5 yılda köprü ve otoyolu tamamlayıp hizmete sunmuş olacağız. Bizim insana bakışımız son derece nettir. Bizim için insan Allah'ın yeryüzündeki halifesidir, yaradılmışların en şereflisidir. İnsanı maddi ihtiyaçları olan bir varlık olarak göremeyiz. Yollar inşa etmek, konutlar inya etmek elbette önemlidir, ama yetmez. 2053'e giderken binlerce Fatih Mehmet, Molla gürani, Akşemsettin yetişsin istiyoruz. Çocuklara sadece bilgisayar vererek, yeni mimar sinanlar yetiştiremeyiz. Biz yeni ufuklar vermek zorundayız.

ALKOLLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

Bu ülkede dayatma yapıldı, biz hiçbir dayatmanın içinde değiliz, fakat dayatmaya da müsamaha göstermeyiz. Çoğunluğun azınlığa tahakküm etmesini istemeyiz ama azınlığın çoğunluğa dayatma yapmasının önünde dururuz.

"2 TANE AYYAŞIN YAPTIĞI YASA SİZİN İÇİN MUKTEDER OLUYOR DA...."

Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız. Bilim bunun zararlı olduğunu çok net ortaya koyuyor. Basit gördüğümüz sigara insanı lime lime doğruyor. İnancı gereği yapıyor diyorlar. Hangi din olursa olsun din doğruyu emrediyorsa din emrediyor diye karşısında mı duracaksınız?  CHP ve ona yakın yazarlar bu yasaya tepki koydu.  Alkol bir çok hastalığın nedeni.  İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için mukteder oluyor da inançlarından ötürü yasaklanan bir şey niye sizin için sıkıntı yaratıyor. Kaldı ki biz ortaya tercihler koyuyoruz. Biz kökünde yasaklama söz konusu değil. 2053, 2071 nesline böyle bir adım attığınız için tüm emeği geçen milletvekillerine teşekkür ediyorum. Biz bu düzenlemeyi gençlerimiz için sağlıklı nesiller yetiştimek için yaptık.

"BU TARİHİ ADIMDIR"

Anayasa'nın bize yüklediği koruma vazifesinin gereği diye yaptık. Alkol yasaklandı diye propaganda yapıyorlar. propagandayı yapanlar, en hafif tabiriyle yalancıdır. Biz kimsenin yediğine içtiğine karışmayız. Bizim yaptığımız sadece ve sadece düzenlemedir. Ölüm gelmeden önce tedbirimizi almaya mecburuz. Trafik kazaları olduğu zaman koltuğun altında polislerimiz şişeleri bulur. Devlet olarak buna tedbir almak zorunda değil miyiz? Trafik terörünün en önemli sebeplerinden birisi de alkollü araç kullanmaktır. Tedbirlerimizi almayalım mı? Tarihi adımdır. Bu düzenleme çocuklarımız ve gençlerimiz içindir. Hiç umulmaz köşe yazarları yazıyor, oldu bittiye getirlmemeli diyor. Ne oldu bittisi ya. İşlerine gelmezse oldu bitti. Gayet üzerinde çalışılmıştır ondan sora bu adım atılmıştır. Aile içi şiddet geçimsizlik, altından bağımlılık çıkıyor. Çoğunda bu var. Zaten kafayı bulduysa evde hanımını tekme tokat duman ediyor. Bunları görmezden gelemeyiz. 

"ASLOLAN BATAKLIĞI KURUTMAKTIR"

Aslolan bataklığı kurutmaktır. Sağduyudan uzak reaksiyonlarla düzenlemeye karşı çıkılmaz. CHP'ye gönül veren kardeşlerime diyorum ki bu yöneticilerin sakın izinden gitmeyin. Hiç kimse alkolü kimlik meselesi haline getirmemelidir. Kimsenin yaşam tarzına müdahale değildir, iceceksen alkolünü al git evinde iç. Kiliselere 180 metre mesafe koyan ülkeler var bizimki 100 metre. Bu konuda destek veren MHP yönetimine teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu Reyhanlı için bindirilmiş kıta diyor. O sizin mizacınızdır, bizim anlayışımızda bindirilmiş kıta yoktur. sen genel müdürlükten kurtulamadın. Reyhanlı'da sadece Reyhanlı'nın kendi insanlaıryla bu işi yaptık. AK Parti Reyhanlı'da yüzde 72 oy aldığı bir ilçedir. Bu ülke 10 yıl öncesinin Türkiyesi değildir. Van depreminde attığımız adımlar ortadadır. Biz hizmetkarız, efendi değiliz. Şehitlerin yakınlarının tam bir metanet içinde olduklarını gördüm. Ahmet kardeşimin dirayeti bizi derinden sarstı. Şehit oğulcan'ın ismini okuduğu okula adının verilmesini istedi. Onunla birlikte diğer üç öğrencilerin isimlerini okula vererek hatıralarını yaşatacağız.

  

Etiketler : Erdoğan, alkol, ayyaş,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler