'Yüzlerce kıymeti bilinmeye Mevlana var'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 24.02.2015 21:12:00

RADARHABER / ERZURUM
Ak Parti’den 25. Dönem Erzurum Milletvekili aday adayı olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden ve Prof. Dr. Nihat Temel bugün düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını bir kez daha duyurmuş oldu. Müceldili Konağı’nda yapılan kahvaltılı basın toplantısı ile aday olmasındaki gerekçeleri açıklayan Temel, kalabalık bir basın heyetinin karşısına çıktı. Prof. Dr. Temel’in Erzurum’un sorunlarına vakıf çözüm odaklı konuşması dikkatlerden kaçmazken özellikle Erzurum’u tek başına düşünülmemesi gerektiğine yönelik sözlerinin yanısıra inanç turizmi hakkında detaylar önemliydi. Prof. Dr. Temel, yıllarca Türkiye’nin mihenk taşı konumundaki Erzurum’un gelişimindeki öneme vurgu yaptı. Bilhassa hızlı trenin gelişi ile ilgili kararsızlıkların bir an önce giderilmesi için topyekün kararlar alınmasının önemine değinen Temel, “AK Parti ile yıllarca kapısı bile çalınmayan Erzurum için büyük projeler üretilip yatırımlar yapıldı. 2011 Universiade Kış Spor Oyunları ve benzer projeleri sayabiliriz. İstihdam odaklı yeni projelere ve yatırımlara ihtiyaç duyulmaktadır” diye konuştu. 
 
ERZURUM’DA YÜZLERCE MEVLANA GÖRMEZDEN GELİNEMEZ
Konuşmasının bir bölümünde Konya ve Şanlıurfa’yı örnek göstererek burdaki inanç turizminin getirilerine dikkat çeken Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nihat Temel, Erzurum’da ki var olan potansiyelin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi. Erzurum’da yüzlerce Mevlana var diyerek sözlerini sürdüren Temel, “Abdurrahman Gazi Hazretlerini, İbrahim Hakkı Hazretlerini Alvarlı Efe’yi görmezden gelemeyiz. Sadece bunların tanıtımı ile hem insanımızın kutsi değerleri bilmesine yardımcı olabiliriz hem de inanç turizminin yaygınlaştırılmasına da büyük mesafeler alabiliriz” diye konuştu.
 
SİYASET SAHNESİNİN YABANCISI DEĞİLİM
Yıllar önce İstanbul Erzurumlular Vakfı’nın kurucu başkanı olarak bu vakfı kazandırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Temel, İstanbul’da Erzurum’un her daim sesi soluğu olduğunu hatırlattı. İstanbul’da gurbetçilerin tüm sorunlarında çözüm odaklı çalıştık. Bunlarla birlikte Erzurum’un sorunlarınıda unutmadık. Kapımızı çalanı hiçbir zaman geri çevirmedik. Erzurum bizin için bir yemek içmek nefes almak kadar kutsi bir şehirdir.Bundan sonraki süreçte te Erzurum için canhıraş çaba göstermek için aday adayı oldum. Kısmet olur adaylığa getirilirsem büyük projelerle farklı bir Milletvekili profili çizeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, Mevlana, Profesör, temel,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler