SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Abdurrahim Fırat: Ak Parti Türkiye için şans
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 19.02.2015 11:04:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adaylığı müracaatını yapıp, sahaya inen Şeyh Sait’in torunu Avukat Abdurrahim Fırat, “Yeni Türkiye ve Yeni Erzurum’un oluşmasında görev yapacak kadroda yeralmak istiyorum” dedi, partisinin ülke için büyük bir şans olduğunu savundu.
"AK PARTİ TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS"
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptıktan hemen sonra sahaya inerek, seçim bölgesi olan Güney ilçelerine çıkarma yapan Şeyh Sait’in torunu Avukat Abdurrahim Fırat, “Yeni Türkiye ve Yeni Erzurum’un oluşmasında görev yapacak kadroda yeralmak istiyorum” dedi, partisinin ülke için büyük bir şans olduğunu savundu.“Siyaset, iyiliği yayma ve kötülüğü azaltmanın önemli araçlarından biridir” diyen AK Parti Milletvekili aday adayı Fırat, “Bizim için siyaset, memleketimize, insanlarımıza, medeniyetimize, değerlerimize ve inançlarımıza hizmet edebildikçe değerlidir. Ünlü şair Şeyh Sadi Şirazi’ye ait olan Birleşmiş Milletler Uluslar salonunun duvarını süsleyen; şu mısralar
İnsanın soyu birdir,
Yaratılırken atılan ortak temeldir,
Birimizin acıyı hissetmesi yeterlidir
O acı hepimizindir.
Bugün için, bu mısralar dünyada yapılmak istenenlerin bir özetidir” dedi.
“HALKIN SORUNUNU KENDİ SORUNUM OLARAK KABUL EDECEĞİM”
Güney ilçelerinde önemli bir popülaritesi bulunan Fırat Ailesi’nin önde gelen isimlerinden biri olan Milletvekili aday adayı Fırat, “İnsanı mükemmel uyumlu bir yapı olarak kabul ettiğimizde, bu uzuvlardan herhangi birinde en küçük bir rahatsızlık bünyemizin tamamını etkilemektedir. Bir diken elimize battığında bile vücudumuzda acıyı hissederiz. O halde soyumuz bir olan İnsan topluluklarının her birinin yaşayacağı en küçük bir acıyı hepimizin hissetmesi fıtratımız gereğidir. Bu sözü kendime şiar edinerek teşkilatımızda ki en küçük sorunu kendi sıkıntım sayacağıma, Erzurum halkının en küçük sorununu kendi sıkıntım sayacağıma, Türkiye’de yaşanan toplumsal ve kişisel sorunları kendi sıkıntım sayıp, elimden gelen gayret ve çabayı göstereceğime huzurlarınızda söz veriyorum” diye konuştu.
“YENİ TÜRKİYE’Yİ OLUŞTURACAK KADRODA OLMAK İSTİYORUM”
AK Parti’nin hem Türkiye hem de Erzurum için büyük bir şans olduğunu ve böyle bir siyasi oluşumun içerisinde olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Fırat, şunları söyledi: Siyasal ve sosyal değerlerimizin kesiştiği, aynı değerlere ve sevdaya sahip olduğumuz 2004 yılından beri üyesi olduğum, 2 dönem aday adayı olduğum, her kademede görev yaptığım, Ak Parti’nin Türkiye için bir şans olduğuna ve ülkenin bütün sorunlarını çözeceğine, cumhuriyeti cumhurun istediği gibi ‘Ak’ hale dönüştüreceğine olan inancım tamdır. Bunu sağlayacak tek partinin Ak Parti olduğunu düşündüğümden bu partiyi tercih ettim. Her şart ve durumda da tercihe devam edeceğim.
Arkadaşınız, kardeşiniz, dostunuz ve hemşeriniz olarak, marka şehir Erzurum’u TBMM’de temsil etmek İstiyorum. Yeni Türkiye’de Yeni Erzurum’u gerçekleştirecek İl Başkanımız Fatih Yeşilyurt ve teşkilatlarının, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve yerel yönetimlerinin, başta İçişleri Bakanımız Efkan Ala ve Erzurum Milletvekillerinden oluşacak kadronun bir parçası olmak istiyorum. TBMM’de sizin hikmetli, güler yüzlü, kapısı her zaman açık barışçı yüzü olmak için gayret sarf edeceğim. “Mevla görelim neyler,neylerse güzel eyler”
ABDURRAHİM FIRAT KİMDİR?
1966 yılında Erzurum’un Tekman ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Erzurum’da tamamlayarak,1985 yılında başladığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. 1991 yılında Ankara Mamak’ta kısa dönem askerlik yaptıktan sonra, 1991 yılından beri Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. Ayrıca çiftçilik ve tarıma dayalı ticaretle de uğraşmakta olup, evli ve 3 çocuk babasıdır...
2004 yılından beri Ak Partide aktif üye olarak çalışmaktadır. 2007 - 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde Ak Parti’den aday adayı oldu. 2012 Haziran ayında yapılan Ak Parti 4.Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçildi. Erzurum Ak Parti İl Yönetiminde 29.06.2012 ile 29.11.2014 tarihleri arasında İl Sekreterliği, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan yardımcılığı Seçim İşleri Başkan yardımcılığı, İlçe Koordinatörü (Tekman), Bölge Koordinatörü (Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban), İl Hukukçusu, İl ve İlçe Delegesi olarak görev yaptı. 5.Olağan Kongrede MYK İlke Kararı doğrultusunda aday adayı olmak için İl Yönetim Kurulu üyeliğine müracaat etmedi. Siyaset akademisi 10 ve 15. Dönem Kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamladı. 2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi Ödülünü aldı.Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Hukuk Danışmanı Olarak görev yapmaktayken Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmak için 10 Şubat 2015 tarihinde istifa etti.
En Son Haberler
-
Elmalı: Gençlerin Sesi, Vicdanın Dili Olacağız…
Demokrat Parti Başkan Danışmanı Elmalı: Gençlerin Sesi, Vicdanın Dili Olacağız…
-
Başkan Adayı Ali Öğdük'ten birlik ve demokrasi mesajı
Başkan Adayı Ali Öğdük, seçim öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi.
-
Yakutiye'den üniversiteye modern çocuk parkı
Yakutiye Belediyesi, Üniversite kampüsünün içindeki alana modern çocuk parkı yaptı.
-
Ali Öğdük, İYİ Parti İl Başkanlığına adaylığını açıkladı…
İYİ Parti’nin kurucularından olan iş insanı Ali Öğdük, adaylığını açıkladı.
-
Ebubekir Elmalı Demokrat Parti’de
Siyasette tüm dengeleri değiştirecek gelişme…Ebubekir Elmalı Demokrat Parti rozetini taktı.
-
Anahtar Parti'de Erzurum Mutluluğu
Gövde gösterisine dönüşen etkinlik, Anahtar Parti’nin Erzurum’daki gücünü bir kez daha ortaya koydu.
-
Ağıralioğlu Erzurum’da yeniden diriliş mesajı verdi
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Dadaşlarla buluştu.
-
Anahtar Parti Erzurum teşkilatı büyük güne hazır
Yavuz Ağıralioğlu’nun 12 Ekim’de gerçekleştireceği Erzurum Halk Buluşması için geri sayım başladı.
-
Sadık Çat'tan TBMM’de yaşanan rezalete tepki
Sadık Çat: “Bu Millet Bebek Katiline Özgürlük İsteyenlerle Aynı Safta Olmaz!”
-
Avukat Gündüz Güneş İYİ Parti İl Başkanlığı’na talip
Avukat Gündüz Güneş, İYİ Parti Erzurum il başkanlığına adaylığını açıkladı…





