Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Erzurum’da

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 09.12.2017 14:48:00
Bakan Gül, ‘Terör Suçları Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katılmak için Erzurum'a geldi.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Erzurum’da

RADARHABER / ERZURUM
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Terör Suçları Değerlendirme” toplantısına katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere hava yoluyla Erzurum’a geldi. Sabah saatlerinde uçakla Erzurum Havalimanına gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, partililer ile vatandaşlar karşıladı. Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşarak teşekkür eden Bakan Gül, daha sonra ‘Terör Suçları Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katılmak için havaalanından ayrıldı.

“Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı”
 
Palandöken Dağında bulunan Polat Renaissance Hotelde düzenlenen ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda; 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar kapsamında yürütülen suç soruşturmaları ve kovuşturma işlemleri ile ilgili yürürlükte olan mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan sorunların tespit edilmesi, çözüm önerilerinin görüşülerek kurumlar arası koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi konuları ele alındı. Bölge illerinde görev yapan Cumhuriyet başsavcıları, başsavcı vekilleri, Cumhuriyet savcıları, ağır ceza mahkemesi başkanları, Adalet Bakanlığı yöneticileri, tetkik hâkimleri ve diğer kamu görevlilerinin katılımı ile değerlendirme toplantısı gerçekleşti.
 
 

 

'AT İZİ İLE İT İZİ  BİRBİRİNDEN AYRILARAK...'

Erzurum’da düzenlenen “Terör Suçları Değerlendirme” toplantısının ardından AK Parti İl Binasını ziyaret eden Bakan Gül, burada açıklamada bulundu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Erzurum’da verilen kararın Yargıtay tarafından ilk onaylanıp, kesinleşen karar olduğunu ifade ederek, “At iziyle it izi birbirinden ayırılarak yargı yapılmaktadır. Bizlerin çizgisi hukuk, adalet, hakkaniyettir. Pusulamız hakkaniyettir, vicdandır. Türk yargısı da bu kapsamda yargılamaktadır” dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Sarıkamış destanının yıldönümünü yaşayacağız yakın bir tarihte. Bu topraklar atalarımızın, şehitlerimizin kanıyla emanet edilmiş topraklardır. Bu topraklarda ameliyat yapılmasına, operasyon yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bunun da mücadelesini veren bunun da siyasi teminatının adı AK Partidir. Bu mücadelenin liderinin adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu kahraman milletin adı da Türk milletidir. İnşallah hiçbir zaman kıyamete kadar Türkiye üzerine, bu topraklar üzerine kim ne oyun düşünürse düşünsün bayrağımız asla inmeyecektir, ezanımız asla susmayacaktır. Ve bunun mücadelesini de verdik, veriyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milletimiz gereken dersi vermiştir. Hainleri Türk adaleti yargılamaya başlamıştır. Erzurum’da da mahkemenin vermiş olduğu bir karar Yargıtay’da da onandı. İlk kesinleşen darbeye karşı Yargıtay’da onaylanan karar Erzurum’da verilen bir darbe kararıdır. Ve bu da kesinleşmiştir. Bizler çizgimizi hukuk, adaleti hakkaniyet. Pusulamız hakkaniyettir, vicdandır. Türk yargısı da bu kapsamda yargılamaktadır. Darbeye karışan tek tek Türk adaleti önünde hesap verecektir. Elbette sapla saman ayrılarak, at iziyle it izi birbirinden ayrılarak yargı yapılmaktadır” diye konuştu.

 
 
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler