Adalet Bakanı Bozdağ Erzurum'da

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 27.02.2015 11:29:00

RADARHABER / ERZURUM

Bir dizi toplantı ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Adalet bakını Bekir  Bozdağ, İç Güvenlik Paketi'nin toplumun, her bir insanın huzuru, güvenliği, kamu düzeni için gerekli olduğunu belirterek, "Kamu düzeni olmazsa kimse hiçbir hakkını, hürriyetini sağlıklı bir şekilde kullanamaz. Onun için yapılan düzenlemeler kişilerin haklarını ve hürriyetlerini özgür bir ortamda rahatça kullanması için gerekli düzenlemelerdir" dedi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısına katılmak ve bir dizi incelemede bulunmak üzere HSYK üyeleriyle birlikte Erzurum'a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Vekili Ertuğrul Egemen'i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, tarihin, kültürün, medeniyetin ana kentlerinden Erzurum'da bulunduklarını, burada bakanlığın faaliyetleriyle ilgili inceleme ve değerlendirme ziyaretleri yapacağını söyledi. Gün boyu ziyaretlerinin devam edeceğini ifade eden Bozdağ, "Ayrıca bugün HSYK, Erzurum'da kendi gündemimizi ölçmek üzere bir toplantı yapacak. HSYK Başkanvekilimiz, evladınız Metin Yandırmaz Bey, onun başkanlığında bir toplantı olacak" diye konuştu. Erzurum'da bakanlığın ciddi yatırımları olduğunu belirten Bozdağ, yeni bir yatırımla geldiklerini, kentte Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi'ni kurma kararı aldıklarını bildirdi.

"İÇ GÜVENLİK PAKETİ GEREKLİ OLAN BİR PAKETTİR"

Gazetecinin sorularını da yanıtlayan Bozdağ, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin soru üzerine şöyle konuştu: "İç Güvenlik Paketi toplumumuzun, her bir insanımızın huzuru, güvenliği, kamu düzeni için gerekli olan bir pakettir. Türkiye'de insan haklarını, hukukun üstünlüğünü hayatta tutmamız lazım ki insanlar özgürlüklerini doya doya yaşasınlar. Bunu sağlamanın yolu da elbette güvenli bir ortamdan geçiyor, kamu düzeninden geçiyor. Eğer kamu düzeni sağlam olursa herkes hürriyetlerini, haklarını daha iyi kullanma imkanı bulur. Kamu düzeni olmazsa kimse hiçbir hakkını, hürriyetini sağlıklı bir şekilde kullanamaz. Onun için yapılan düzenlemeler kişilerin haklarını ve hürriyetlerini özgür bir ortamda rahatça kullanması için gerekli düzenlemelerdir." Paketin, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ve diğer birtakım haklara ilişkin esasında yeni teminatlar getirdiğini vurgulayan Bozdağ, "Kime teminat getiriyor? Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapanların toplantılarını ve gösterilerini güvenlik içinde, özgür biçimde yapmalarını teminat altına alan düzenlemelerdir bir noktada. Çünkü şiddete başvuran, toplantıları terörize eden, molotofkokteyli atanlar, yüzünü gözünü kapatarak terör estirenlerin her biri esasında legal bir toplantıyı, gayrikanuni hale getiren, normal bir hak dile getirme toplantı ve gösterisini terör örgütünün gösterisine dönüştüren provokatörlerdir" diye konuştu. Bozdağ, "Bu düzenleme bir nevi hak arayan, demokratik bir tepki ortaya koyan, özgürce toplantı ve gösteri yürüyüş hakkını kullanan insanımızın bu anlamda haklarını kullanmasını engelleyen bu tür gayri hukuki hareketlere karşı da onları koruyan düzenlemelerdir" ifadesini kullandı.

"HSYK İLK TOPLANTISINI ERZURUM'DA YAPIYOR"

Bir gazetecinin bazı milletvekillerinin üç dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin talepleri olduğu yönündeki haberler olduğunu hatırlatması üzerine Bakan Bozdağ, "Gazeteler yazıyor, doğru mudur, eğri midir? Tabi teyide muhtaç bir konu. Teyit etmediğim bir konuda değerlendirme yapmayı uygun görmüyorum" cevabını verdi. "HSYK ilk kez mi Ankara dışında bir ilde toplanıyor. Bundan sonra diğer illerde devam edecek mi?" sorusu üzerine Bozdağ, şöyle dedi: "HSYK'nın toplantı yapma yerine ilişkin zorunlu olarak belirlenmiş bir yer yok. Tamamıyla kurulun başkanı, takdiriyle toplantı yeri belirleyebiliyor. Zaman zaman Ankara'da toplanmış. Geçmişte de Ankara dışında toplantılar yapmış. Yeni dönemde ilk toplantıyı Erzurum'da yapıyoruz. Başkanvekilimiz Erzurumlu olduğu için önce memleketinde yapalım bu toplantıyı, o maksatla Erzurum'dayız." Bakan Bozdağ, "Doğubayazıt'ta cinnet getiren bir asker tarafından üç askerin şehit edilmesi var. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?" sorusuna ise "Şu an detaylı bilgiye sahip değilim. Tabi oldukça üzücü bir hadise. Keşke böyle hadiseler olmamış olsa. Hepimizi derinden yaraladı. Çok üzgünüm, şu anda detaylı bilgiye sahip değilim" yanıtını verdi.

Etiketler : Erzurum, dağ, adalet, paket,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler