Ahmet Küçükler'de aday adayı oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 23.10.2013 19:00:00
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Başkan Aday Adaylığı için resmen müracaat etti.
Ahmet Küçükler'de aday adayı oldu

Soner İSTANBULLU'nun haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2014 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti’ye resmen müracaat etti. 
Erzurum’da yaptığı başarılı icraatlarla şehri adeta yeniden imar eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Mart 2014’ta yapılacak yerel seçimler öncesi partisine Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatta bulundu.
Başkan Küçükler’in aday adaylığı başvurusunu alan AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Küçükler’e başarılar diledi.
Müracaatın ardından AK Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Küçükler, seçimler, kent yatırımları, kentsel dönüşüm, yeni projeler ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izniyle ilgili değerlendirmede bulundu. “Üçüncü dönem aday adaylığı için müracaat ettik. Biz 10 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz. Şu an 3. dönem için adaylığımızı açıkladık.” Diyen Küçükler, “2004’te göreve geldiğimizde ciddi problemleri olan bir kent devraldık. AK Parti’nin belediyecilik ilkeleriyle şehre çok ciddi hizmetler yapıldı. Şu an 2004 ile mukayese edilemeyecek bir Erzurum var. Temel problemlerini bitirmiş şehrimiz için orijinal projeler gerçekleştireceğiz.” Şeklinde konuştu.
 
"YENİLİKLERLE TANIŞAN BİR ERZURUM VAR"
“Bugün Erzurum birçok şehrin yapamadığı temel sorunlarını çözmüş durumdadır. İçme suyundan, altyapısına, atık su arıtma tesisinden, katı atık depolama tesisine, köprülerinden, meydanlarına, otoparklarından caddelerine kadar, kısacası birçok alanda yenilikle tanışan bir Erzurum var artık” değerlendirmesini yapan Küçükler, “Altyapısı tamamlanan bir şehir haline geldik. Erzurum’un bölge ekonomisine lokomotif bir güç katacak olan et ve et ürünleri entegre tesisimiz devam ediyor. Yüksek irtifa sporcu yetiştirme kamp merkezi inşaatı ve atık su arıtma tesisimiz neredeyse bitmek üzere… Kültür, Fuar ve Kongre Merkezi Projesi’ni ihale ettik. Kentsel dönüşümde önemli mesafeler kat ettik.” Diye konuştu.
 
“EVİ OLMAYAN TEK VATANDAŞ KALMAYACAK”
Kentte evi olmayan vatandaşların kalmaması için çaba harcadıklarını söyleyen Küçükler, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde evi olmayan vatandaş kalmayacak. Herkesin ev sahibi olabilmesi için özel bir proje başlatacağız. Erzurum’u dünya kenti haline getirdik. Taşambarlar’ı Erzurum’un önemli bir kapalı çarşısı haline getireceğiz. Buna benzer birçok proje hayata geçecek. Şu an motoru çalışan uçmaya hazır bir Erzurum var. 2014’te Büyükşehir Yasası hayata geçecek. Bu dönemde ciddi bir tecrübeye ihtiyaç var. Biz 8 yıl belediyenin hukuk müşavirliği görevini yürüttük. Üst bürokraside bulunmuş bir kişiyim. 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Hedefimiz, ilçe ve köylerin Büyükşehir ile entegrasyonunu sağlamaktır. Tecrübeye ihtiyaç vardır. Tecrübeli kadrolarımız mevcuttur. Arkadaşlarımızla beraber üçüncü dönemde Erzurum’u daha iyi noktaya getirmek için yeniden yola devam dedik. 10 yıllık belediye başkanlığı süreci içinde temsil ettiğimiz AK Parti ve Erzurum halkının yüzünü yere baktıracak hiçbir faaliyette bulunmadım. 2004’te nasıl isek bugünde anlımızın akıyla, başımız dik bir şekilde müracaatımızı yaptık. Hizmet etmek hedefimiz, temiz kalmak ilkemiz.”
 
"CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BİZZAT BEN DİLEKÇE VERDİM"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, bazı basın yayın organlarında İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma izni verilmesine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu haberin iki ay önce verildiğini anımsattı.
Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki ay önce aynı haber vardı. Yani haber değeri olan bir şey ilk günde anında verilen haberdir. İki ay önce verilmiş bir haber bugün tekrar gündeme getirildi. Bu bir kez habercilik açısından samimiyetin olmadığını gösteriyor. İşin özüne gelince; zaten bu işin failleri hakkında suç duyurusunda bulunan benim. Bunu o zaman basın mensuplarına ve kamuoyuna zaten açıkladım. Yanlışları yapanların cezalandırılması için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat ben dilekçe verdim. Bizzat ihbarı yapan benim. Şu an ortada şöyle bir durum var. Bu hırsızlığı yapan kişiler, ‘Ben bu işi yaptım’ diyor. Dolayısıyla konuyu ikrar eden insanlar var, biz tespit ettik ve konuyu savcılığa verdik. İçişleri Bakanlığı, ben o kurumun üst düzey yöneticisi olmam nedeniyle bizlerle ilgili verilmesi gereken soruşturma iznini verdi. Biz bununla alakalı Danıştay’a ilgimizin olmadığına dair itirazımızı yaptık. Sonuç itibariyle bizle ilgili bir durumun olmadığı görülecek.”
 
“ŞAHSIMA AÇILMIŞ HERHANGİ BİR DAVA YOK”
Başkan Küçükler, bürokratik yaşantısında şahsına açılmış herhangi bir davanın bulunmadığını ifade etti. Küçükler, şöyle konuştu: “Şu an şahsıma açılmış olan herhangi bir dava vesaire bulunmamaktadır. Sanki mahkûmiyet hükmü almışız gibi iki ay önce gündeme geldi bu haber. Bir yıl önce bu ihbarı savcılığa yapan benim… Ama bugün getirilip seçim öncesi konulması resmen kötü niyetin göstergesi ve örneğidir. Biz ve halkımız bu konulara kulak asmıyor. Doğruluk, temizlik ve dürüstlük konusunda bizi test edemezler. Biz bugüne kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Onun için yapılan işlem bir mahkûmiyet gibi gündeme getirilmesi çok yanlıştır. Savcılık tarafından iddianame hazırlanmamışken, mahkeme kabul edip etmeden, yargılama olmadan mahkûmiyet olması gibi bir duruma getirilmesi çok manidardır. Bu haber iki ay önce bütün sitelerde vardı. Eylülün başındaki haberin ekimin sonunda gündeme getirilmesi arkadaşların gazetecilik noktasındaki samimiyeti ve habercilik ilkelerine uyumu gösteriyor. Diyecek başka bir şey bulamıyorum.”
 
“2019’A KADAR HERKESİN BİR EVİ OLACAK”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehirde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. 10 yıldır gecekondu yapımına izin vermediklerini ifade eden Küçükler, şöyle dedi. “10 senedir gecekondu yapımına asla müsaade etmedik. Gecekonduların ortadan kalkması için elimizden geleni yapıyoruz. 10 yılda kentsel dönüşümde çığır açtık. Belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan her vatandaşı ev sahibi yapan bir duruma geldik. Tek bir kişinin evsiz kalmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019’da herkesin bir evi olacak. Eski mal meydanına gazeteciler ve farklı meslek gruplarına ev yapacağız. Şu an itibariyle kentsel dönüşümde yaptığımız atılım ve hamlelerle eski parayla 300 trilyonluk bir gayrimenkul elde ettik.”Küçükler ayrıca, Erzurum Kalesi ve etrafında yapılacak olan Kültür Yolu Projesi ile ilgili Cumhuriyet Caddesi’nde bir iki hafta içerisinde yıkıma başlanacağını sözlerine ekledi.
Etiketler : Erzurum, aday, Başkan, şehir,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler