AK Parti Hınıs ilçe başkanına PKK'dan tehdit

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 23.09.2014 09:22:00
PKK, Erzurum'un Hınıs ilçesi AK Parti İlçe Başkanı Selman Bayır'ı BDP'ye katılması için tehdit etti.
AK Parti Hınıs ilçe başkanına PKK'dan tehdit

Levent Akpınar'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

PKK, Erzurum'un Hınıs ilçesi AK Parti İlçe Başkanı Selman Bayır'ı ilçe başkanlığından ve belediye meclis üyeliğinden istifa edip BDP'ye katılması için tehdit etti. Bayır'ı dağa götürüp yaklaşık 2 saat alıkoyan PKK'lılar, Bayır'a karar vermesi için de 1 hafta süre verdi. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Erzurum'un güney ilçelerinde (Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban) AK Partili dört belediye meclis üyesini tehditle istifa ettiren PKK, bu kez AK Parti Hınıs ilçe Başkanı Selman Bayır'ı dağa götürerek kurdukları sözde mahkemenin karşısına çıkardı. Burada Bayır'dan AK Parti ilçe başkanlığı ve belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini isteyen PKK'lılar, Bayır'a bu istekleri yerine getirmesi için de 1 hafta süre verdi.

“DAVET ETTİLER, GELMEZSEN ZORLA GETİRİRİZ DEDİLER?”

PKK’lıların tanımadığı iki kişi ile kendisine haber gönderdiğini ifade eden Hınıs AK Parti İlçe Başkanı Selman Bayır, "Caddede dolaşırken iki kişi yanıma geldi. İkisini de tanımıyorum. Beni dağdan çağırdıklarını ve konuşacaklarını söylediler. Gitmezsem zorla götüreceklerini belirterek tehdit ettiler. Bende ilçe teşkilat başkanımızla birlikte gitmeye karar verdim. Akşam saatlerinde Hınıs ilçe merkezinden bizi alıp, bir saatlik yolculuğun ardından dağda bilmediğimiz bir yere götürdüler" dedi. Kapalı bir alanda kendilerini tuttuklarını da belirten Bayır, "Ortamda 4-5 kişi vardı. Hiç bir şey sormadan hem ilçe başkanlığından hem de belediye meclis üyeliğinden istifa edip BDP'ye katılmamı söylediler. Bende kabul etmedim. Bana iyi düşünmemi, 1 hafta süremin olduğunu, eğer istifa edip BDP'ye geçersem Hınıs belediye başkan yardımcılığı görevine getirileceğim sözünü de verdiler " diye konuştu.

“HİÇ BİR GÜÇ BENİ PARTİMDEN İSTİFA ETTİREMEZ… BİZ KEFENİMİZİ GİYİNİP BU YOLA ÇIKTIK”

Olayın ardından partisinin tüm kademelerini bilgilendirdiğini de söyleyen Selman Bayır,  "Dağdan yine aynı araçla bizi ilçe merkezine bıraktılar. Hemen partimin tüm birimlerine haber verdim. Dağa götürüldüğümden güvenlik güçleri haberdar olmuş. Şu anda üzerimde büyük bir baskı olmasına rağmen devletime güveniyorum. Bizim yolumuz hizmet yolu. Hiçbir güç beni partimden istifa ettirip, davamdan geri döndüremez" şeklinde konuştu. AK Parti'den kesinlikle istifa etmeyeceğinin altını çizen Bayır, "Her yerde söylüyorum. İstifa kesinlikle söz konusu olamaz. Bu sözlemlerimi dağdakiler de duymuş. Bana "infazın onaylandı" diye haber gönderdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında dediği gibi "Biz kefenimizi giyinip bu yola çıktık" hiç kimseden korkumuz yok. Ellerinden geleni yapsınlar "dedi. Tehdit olayı ile ilgili Hınıs Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığı,İlçe Başkanı Selman Bayır’a ise koruma verildiği öğrenildi. Öte yandan Erzurum'un Karayazı ve Tekman ilçelerinde PKK'nın tehditlerine maruz kalan AK Partili 4 belediye meclis üyesi,  8 Haziran 2014'de istifa etmişti.(Palandöken)

Etiketler : Erzurum, PKK, Hınıs, dağ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler