SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Ak Parti Tek Başına İktidar Oldu
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 01.11.2015 20:00:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
YSK seçim sonuçlarının açıklanması ile ilgili yayın yasağını kaldırdı. Türkiye nefesini tuttu, seçim sonuçları açıklanmaya başlandı. Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99'u açıklandı. AK Parti, sonuç değişmeyeceği için tek başına iktidar oldu. Seçim sonuçları için artık nefesler tutuldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, doğudaki 32 ilde 07.00'de başlayan oy verme işlemi 16.00'da sona ermişti. Diğer illerde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi ise 17.00 itibarıyla tamamlandı.Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 175 bin 6 sandıkta oylarını kullandı.
Yurt dışındaki seçmenler için 54 ülke, 113 temsilcilikte sandık kurulmuş, 8 Ekim'de başlayan oy verme işlemi 25 Ekim'de sona ermişti. Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilmişti. Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanan bu oylar da diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlandı.
SEÇİM SÜRECİ
13 yıldır iktidarda olan Ak Parti 7 Haziran seçimlerinde %40,8 oy alarak seçim sonuçlarından birinci parti olarak çıktı. Bu sonuçlar Ak Parti'nin tek başına iktidar olması için yetmedi. Seçim sonuçlarından Cumhuriyet Halk Partisi ikinci parti olarak çıktı. CHP oyların %24,9'u ile 132 sandalye elde etti. CHP'nin milletvekili sayısı 2011 genel seçimlerine göre düştü. Milliyetçi Hareket Partisi ise hem oy oranını hem de vekil sayısını bir önceki seçime göre arttırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise ilk kez katıldığı seçimde %13,1 oy olarak 80 milletvekili çıkardı.
Ak Parti tek başına iktidar olamayınca koalisyon görüşmeleri başladı. Yapılan koalisyon görüşmelerinden de sonuç alınamayınca yeniden seçim kararı verildi. Peki 7 Haziran'da yaptığımız seçimlerde partiler İstanbul, İzmir ve Ankara'da nasıl sonuçlar elde etmişti? Ak Parti tek başına iktidar olamayınca koalisyon görüşmeleri başladı. Yapılan koalisyon görüşmelerinden de sonuç alınamayınca yeniden seçim kararı verildi. Peki 7 Haziran'da yaptığımız seçimlerde partiler İstanbul, İzmir ve Ankara'da nasıl sonuçlar elde etmişti?AK Parti bu sonuçlara göre 316 Miletvekili çıkarırken, CHP 134, MHP 41, HDP ise 59 Miletvekili çıkardı. HDP'nin baraj altında kalma ihtimali de var.
En Son Haberler
-
Yakutiye'den üniversiteye modern çocuk parkı
Yakutiye Belediyesi, Üniversite kampüsünün içindeki alana modern çocuk parkı yaptı.
-
Ali Öğdük, İYİ Parti İl Başkanlığına adaylığını açıkladı…
İYİ Parti’nin kurucularından olan iş insanı Ali Öğdük, adaylığını açıkladı.
-
Ebubekir Elmalı Demokrat Parti’de
Siyasette tüm dengeleri değiştirecek gelişme…Ebubekir Elmalı Demokrat Parti rozetini taktı.
-
Anahtar Parti'de Erzurum Mutluluğu
Gövde gösterisine dönüşen etkinlik, Anahtar Parti’nin Erzurum’daki gücünü bir kez daha ortaya koydu.
-
Ağıralioğlu Erzurum’da yeniden diriliş mesajı verdi
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Dadaşlarla buluştu.
-
Anahtar Parti Erzurum teşkilatı büyük güne hazır
Yavuz Ağıralioğlu’nun 12 Ekim’de gerçekleştireceği Erzurum Halk Buluşması için geri sayım başladı.
-
Sadık Çat'tan TBMM’de yaşanan rezalete tepki
Sadık Çat: “Bu Millet Bebek Katiline Özgürlük İsteyenlerle Aynı Safta Olmaz!”
-
Avukat Gündüz Güneş İYİ Parti İl Başkanlığı’na talip
Avukat Gündüz Güneş, İYİ Parti Erzurum il başkanlığına adaylığını açıkladı…
-
Başkan Sekmen müjdeyi Çin’den verdi!
Çin’e çıkarma yapan Mehmet Sekmen, önemli üretim yerlerini gezdi, bir dizi toplantılara katıldı.
-
Yakutiye ile Kumbo Belediyesi kardeş belediye oldu
6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi'nde önemli bir kardeşlik köprüsü kuruldu.





