Ak Parti'ye pusulada Al Parti tuzağı mı?

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 28.01.2014 00:00:00
YSK Al Parti isminde bir siyasi oluşumu Ak Partiye normalin üzerindeki benzerliğine rağmen oy pusulasına aldı.
Ak Parti'ye pusulada Al Parti tuzağı mı?

RADARHABER / ERZURUM 
 
Yerel seçime haftalar kala siyasi partiler öne çıkma çalışmalarına hız verdiler. Bu faaliyetler arasında en tuhaf karşılananı ise AL Parti (Alternafit Parti) isimli siyasi parti oldu. Belki adını bile duymadığınız, varlığından haberdar olmadığınız bir parti olan Al Parti seçimde oy kapmanın peşinde. Parti logosu ve ismi Ak parti'le benzerlik gösteren parti oy pusulasında üçüncü sırada yer alıyor. YSK Al Parti isminde bir siyasi oluşumu Ak Partiye normalin üzerindeki benzerliğine rağmen oy pusulasına aldı.30 Mart Yerel seçimlerinde partilerin oy pusulasındaki yerini belirleyen kuralar çekildi. Buna göre AK Parti 10, CHP 24, MHP 26, BDP 20. sırada yer aldı. Fakat pusulada siyasetin usul ve ahlakına aykırı bir unsur dikkat çekti.

AL PARTİ VE SARI AMPUL ONAYI

YSK 1998'de ALPA (Alternatif Parti) olarak kurulan ve logosunda Türkiye haritası olan bir partinin önümüzdeki seçimlere logosunu ve isim kısaltmasını değiştirerek girmesine onay verdi. YSK'nın onayını alan yeni logoda Ak Parti'nin ampulune benzetilen sarı renk ağırlıklı bir görsele dönen ALPA'nın isminin de AL PARTİ olarak kabul edildiği dikkat çekti. Üstelik Al Parti kura sonucu pusulada 3. sırada olacak.

YAŞLI VE DİKKATSİZLERİ ALDATMA İHTİMALİ

Al Parti'nin siyasi bir zemin ve oy potansiyeli olmadığı bilinmesine karşın bu yolla Ak Parti'nin oylarının dikkatsiz ve yaşlı vatandaşlar tarafından yanlışlıkla kayması ve bölünmesi söz konusu olabilecek. Bu durum bir siyasi bir tartışmaya gebe olacağı düşünülüyor.  Yetkililer oy verecek seçmenlerin oy verirken dikkatli olması noktasında uyarılarda bulunuyorlar. İzlediği bu enteresan seçim taktiği ile Al Parti'nin ne kadar oy alacağı ise şimdiden merak konusu.
 
İşte iki partinin benzerliği ve oy pusulasındaki duruşu:
 
 
 
Etiketler : Erzurum, tuzak, parti, oy,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler