Akdağ: Bildiri Ciddiye Alınmaz

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 15.01.2016 16:44:00
Milletvekili Akdağ, AK Parti İl Başkanlığında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.
Akdağ: Bildiri Ciddiye Alınmaz

RADARHABER / ERZURUM
Ak Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili "Milletimizin sağduyusu her şeyin üstesinden gelir" dedi. Akdağ, bildiri yayınlayan akademisyenler içinse, "Akademisyenler denildiği zaman bunlar bin kişi, oysa Türkiye'de on binlerce akademisyen var. Ciddiye alınmaz" ifadelerini kaydetti. 500 yıldır sürdürülen 'Binbir Hatim' dualarına katılmak için memleketi Erzurum'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, partisinin il binasında basın açıklaması düzenledi.

"MİLLETİZİN SAĞDUYUSU HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR"
Diyarbakır ve Sultanahmet'deki saldırılara değinen Akdağ, "Ülkemizde güzel ve hayırlı işler yapılırken bir yandan da terör belasıyla uğraşıyoruz. Bir yandan PKK, bir yandan DAEŞ. Hem Diyarbakır'da hem de Sultanahmet'te sivillere yönelik terör eylemlerini yapıyorlar. 5 aylık bir bebeğin katledilmesi, bir polis kardeşimizin şehit edilmesi, ayrıca dünyanın gözü üzerinde olan İstanbul'un merkezi yeri Sultanahmet'te turistlerin bulunduğu bölgede yaptıkları patlamalı eylem ile hayatlarını kaybeden misafir turistler oldu. Milletimizin sağ duyusu her şeyin üstesinden gelir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE ON BİNLERCE AKADEMİSYEN VAR, CİDDİYE ALINMAZ"
Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine ilişkin açıklamada bulunan Akdağ, "Böyle bir bildirinin altına imza atan akademisyenler aslında akademinin icap ettirdiği bilimsel gerçeklikten uzak, bir taraf olduklarını ortaya koydular. Ülkemizde on binlerce sanatçımız ve on binlerce akademisyenimiz var. Bunlar aslında ülke nüfusuna bakılırsa küçük bir grup. Bir yanlış bildiriye yapılmaması gereken bir olaya imza koyması, kendilerince algı oluşturmaya çalışmaları tamamen yanlıştır. Ama Türkiye'deki sanatçı ve akademisyenleri bu olay elbette bağlamaz. Birkaç akademisyen bildiri hazırlıyor. Bunu iyi görmek lazım. Hukuki açıdan bir suç varsa, savcılar bu olaylarla ilgili harekete geçtiler. Hukuk tarafı yürür gider. Ama dikkat edilmesi gereken husus akademisyenler denildiği zaman bunlar bin kişi, oysa Türkiye'de on binlerce akademisyen var. Ciddiye alınmaz" ifadelerini kullandı.

"KİM YANLIŞ YAPARSA GEREĞİ YAPILIR"
Son olarak Dicle Üniversitesi'ndeki iddialarla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Üniversite yönetiminin olayları yakından takip ettiğini biliyorum. Dicle Üniversitesi'nin adının bir bütün olarak anılması, yani çalışan tüm insanların, hizmet veren sağlık çalışanları, hocaları töhmet altında bırakmak doğru olmaz. Suçun bireyselliği ilkesinden hareket edilmeli. Kim yanlış yaparsa gereği yapılır" dedi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler